Island: Svenskene vant lagturneringen også

I Reykjavik ble lagturneringen avsluttet søndag, og det ble jevnt i toppen. Sverige vant (Ekenberg, Hult, Fredin og Sylvan), men bare 1,78 VP foran Danmark. Et dansk lag til ble på 3.plass, 0,10 VP bak sine landsmenn på andreplass!. 

Beste norske lag ble Puljelaget på 9.plass. Det laget bestod av Lise Blågestad, Hans Thomas Holmøy, Anne Birgitte Fossum, Sven Arild Naas Olsen, Per Erik Austberg og Kjell Helmersen. 

Resultat og spillfiler finner du her. 

Når det er så jevnt i toppen er det alltid mange spill som kunne vippet sluttresultatet i favør av et annet lag enn det som vant. I et av de siste spillene fikk Sverige en gavepakke av sine hollandske motstandere:

De fleste var i utgang i hjerter eller grand, så også Hult-Ekenberg for Sverige som noterte +480 i 4 hjerter. Hollenderne hadde større ambisjoner og meldte slem. Men da de valgte å forsøke seg på 6 grand i stedet for hjerterkontrakt ble det en bet, det fantes ikke muligheter for å finne det tolvte stikket der. Spillet ga 11 IMP til Sverige.

I hjerterkontrakt er det ett ekstra stikk ved hjelp av en sparstjeling. Om Nederland hadde meldt 6 hjerter, eller kun meldt 4 hjerter ville Danmark vunnet turneringen!