Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Canberra: Så var jeg dårlig...

Den ellevte dagen med spilling fra morgen til kveld ble en nedtur for mitt lag, og for meg personlig, da spillingen i kvartfinalen var under pari. Flere utganger burde/kunne vært vunnet, og det forsvant noen andre stikk og. Feelingen var helt borte, antagelig for sliten, og kvarfinalens 64 spill ble et slit. Makker som hadde vært ganske rusten i ti dager spilte imidlertid opp mot sitt beste i denne kampen, og det var ikke mye som skulle til før det hadde blitt semifinale. Kvart'en ble tapt med fattige 8 imp. 

Motparten ledet hele tiden, og med få spill igjen så det ut til å være kjørt. Men så kom et dramaspill av dimensjoner i tredje siste spill, og som så ofte før pga. en feil melding. Jeg synes jeg hadde en vanskelig meldeprøve.

Øst åpnet med 3 hjerter som ble deklarert som super-aggressiv sperremelding. Det gikk to passer til meg. Hva ville du meldt?

Det er tre muligheter: melde fire i en minorfarge (og da stå i fare for å melde den fargen makker ikke har tilpasning i), si 4 grand som begge minor (som er ganske hardt), eller gamble 3 grand! Jeg gikk for utgang og sa 4 grand. Da trauet kom tilbake gjennom skjermen var makkers melding temmelig overraskende: 6 grand! Noe måtte være galt, for hvorfor meldte hun ikke over 3 hjerter? Slik så hele spillet ut:

6 grand er en helt tullette melding. Hun må ha vært på en annen planet her og ikke skjønt hva betydningen av 4 grand var. Ved flere bord i de andre kvartfinalene var 3 grand kontrakten, spilt av syd, og de gikk tre bet etter sparutspill. Mot 6 grand spilt av nord skulle øst spille ut, og da han valgte hjerterutspill var det over på sekunder. Siden kløver konge satt singel i saksen var det ikke vanskelig å gjette ruteren (øst har da vist en haug med kort i hjerter samt fire kløver), og +990 ble det nesten latterlige resultatet. Griseflaks! Med lagkamperatenes +150 der de spilte mot 3 grand og tok tre bet var 15 imp til oss, og med to spill igjen en god sjanse til å vinne kampen. Men det ebbet ut med to uavgjorte spill, og dramaet var til ingen nytte, ingen semifinale på oss.    

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.