Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Tøffe meldinger

Det norske laget i EM klassen U-26 er blant meldajekandidatene. Første dag ble det hårfint under middels etter en fin seier mot Kroatia, så to relativt klare tap mot sterke Danmark og Polen før de hadde oversitt i dagens siste runde. Jeg tror vårt lag i eldsteklassen kommer sterkt utover i mesterskapet.

I kampen mot Danmark lå Norge kraftig under, men det kom et gladspill til slutt etter tøffe, norske meldinger ved begge bord.

Ganske hardt meldt av Christian Bakke. En invitt ville antagelig ha ført frem også, for Espen Flått har fine verdier selv om fordelingen er flat. Det spørs også hva invittene bør bety over 2 spar i slike situasjoner, for eks. kan dobler kanskje være kortfargeinvitt med singel spar (?).

Christian tok avgjørelsen selv. Det er vel ikke noen spesielt god utgang, men sjanserik og det dreier seg om soneutgang. Det satt snilt, begge minoressene foran og trumfen 3-2. Likevel kan det se ut som om det blir bet om forsvaret spiller spar hver gang de er inne, for da blir spillefører for kort i trumf til å kunne få godspilt kløver konge som er det tiende stikket. Men det ble en fet +620 til notering da vest i første ruterrunde gikk opp med esset og spilte mer ruter.

Ved det andre bordet ble det et helt annet meldingsforløp, med Anders Gundersen vest og Marcus Sheie som øst.

 

Det var gunstig sone for de norske, og Gundersen benyttet anledningen til en sperremelding. Det fungerte bra da den danske nord gikk inn med 3 hjerter og det gikk pass rundt. Kanskje burde syd løftet til 4 hjerter? Med kun +170 til Danmark ble det 10 kjærkomne IMPs til Norge, og dermed fikk vårt lag i alle fall 6,04 VP mot det velspillende danske laget.

  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.