Juniorene på tur hjem.

Junior VM 2016 er nå historie for våre unge lovende, og jeg har i etterkant vært så heldig å få tatt en prat med to av våre juniorstjerner.

Først ut er Christian Bakke, han er 21 år og er helt klart en av verdens beste juniorer for øyeblikket. Denne gangen ble det en tidlig VM-exit for Christian og co, men for Christian sin del kommer det flere sjanser.

Bortsett fra det som skjer på BBO og resultatlisten er det mye annet vi supportere ikke får med oss. Har derfor stilt noen spørsmål til Christian som han gledelig ville svare på.

1.      Først: Jeg vet veldig godt at dere håpet på et bedre resultat, så derfor dropper jeg gratulasjonen denne gang. Men, hvordan har det vært i Italia, utenom det sportslige?

Det har vært veldig fint! Spillelokalene var helt greie, selv om det ble litt varmt på BBO-rommene (som var i en egen etasje oppe, der det var litt varmere enn ellers). Foruten om varmen, har alt ligget til rette for gode resultater. Hotellet vi bodde på var bra - muligens det beste jeg har bodd på mens jeg har vært med på landslaget - og maten var veldig god. 4-retters middag hver dag kan man ikke klage på. Coachene gjorde en utmerket jobb ved å stille med bananer, epler, sjokolade og cola i pausene mellom sesjonene, slik at vi skulle holde oss skjerpet hele dagen. Så vi har kun oss selv å takke for at de sportslige resultatene ikke ble bedre!

 

1.      I aldersbestemte klasser blir folk for gamle og nye kommer inn. Hva slags utfordringer medfører dette, hvordan bestemmer dere hvem som spiller med hvem? Hvordan forbereder dere til VM? Kunne dere gjort noe annerledes før VM for å forbedre resultatet (Uten å være etterpåklok så klart)?

Noen av utfordringene er jo at det stadig vekk blir mange nye parkombinasjoner. Harald er jo min 4. makker på 6 år på ungdomslandslagene, og neste år er jo han for gammel igjen, så når man skifter makker så ofte er det vanskelig å bli skikkelig samspilt. Ingen av parene som spilte i VM nå var særlig samspilte, og det merket særlig jeg og Harald ved at vi ikke var på bølgelengde i alle posser. Så det er nok noe vi definitivt kunne ha forbedret oss på i forkant av mesterskapet.

Når vi forbereder oss til mesterskap, pleier vi å få spilt litt på BBO eller andre turneringer. Denne gangen var vi i Latvia i juli og spilte EM for par, i tillegg til at vi spilte kvalifiseringen til NM lag i Fredrikstad. Det var fint å få spilt litt sammen da, og få frisket opp systemet litt, men som sagt så burde vi ha spilt mer sammen i forkant.

 

Når det gjelder hvem som spiller med hvem, så ser vel Lars på hvilke spillere som er aktuelle, og deretter hvilke parkombinasjoner som vil fungere best. Har vi sterke innvinninger selv, kan vi nok komme med det, men forslagene pleier å være fornuftige. Selv om det blir mye utskiftninger av spillere, prøver vi jo å bevare parkombinasjoner hvis mulig. Neste år blir Tor Eivind og Harald for gammel, men det kan se ut til at det blir meg og Anders Gundersen på lag med Marcus Scheie og Joakim Sæther. Så håper jeg at Espen Flått vil være med også. Isåfall blir det kanskje han og Anders, og at jeg spiller med alle. Det er jeg ikke helt sikker på, vi får se først hvem som blir aktuelle.

 

 

Gutta krutt med lagbilde under mesterskapet.

 

1.      Dere klarte dere fint i grunnspillet, og kvalifiserte dere med god margin inne blant topp 8. Jeg så på dere som en av favorittene til å vinne, men Sverige valgte dere som motstandere i kvartfinalen til tross for at det var betydelig svakere motstandere å velge mellom. Ble dere overrasket? Hva tror du kan være årsaken til at de valgte dere?

 

Jeg Må innrømme at jeg ble litt overrasket, selv om jeg absolutt så på det som en reell mulighet. Jeg mener at det var 6 lag som så vesentlig sterkere ut enn resten, og at det dermed var mer naturlig for Sverige å velge Singapore, til tross for at de hadde et dårlig resultat mot de innledende og et godt mot oss. I tillegg ville de hatt et nesten like godt utgangspunkt mot Nederland som de fikk mot oss, så jeg tror at valget på oss var en kombinasjon av at de følte de hadde et bra tak på oss og litt arroganse. Hvis ikke Sverige hadde valgt oss, hadde vi nok endt opp med USA i stedet, men vi kunne fint unngått Sverige ved å spille litt bedre innledende.

 

1.      Jeg fulgte litt med i kampen mot Sverige, men stort sett kun tredje sett. Ser man på tallene der ser det ut som det er to lag fra to forskjellige divisjoner som møttes. Det var det selvfølgelig ikke. Hva var det som skjedde?

 

       At tallene ble så store i 3. sett var nok en kombinasjon av at svenskene var høyaktuelle, og at vi selv ikke var helt på høyden. At det ble så store tall i den sesjonen, var nok litt tilfeldig, for jeg syns det ble gjort langt større feil i andre sesjoner enn 3. sesjonen, men det var jo mange svingspill, og da blir det dyrt når man ikke er på høyden. I siste sesjon måtte vi ta inn ganske mye, så da måtte vi spille med større risiko, og da ble det naturlig nok ganske mye imp både inn og ut i det settet.

1.       Da dere røk ut fra kvartfinalen ventet en BAM-turnering, hvordan gikk det der?

 

        Hehe, som man kan se på resultatene, gikk ikke det veldig bra. Vi kvalifiserte oss til finalen, men ble bare nummer 8 (av 14) der, så det var ikke det helt store. Vi roterte på parkombinasjonene, slik at alle fikk spilt med alle, men spillingen på laget var jevnt over for rufsete.

 

1.      Så til tiden fremover. Du er fortsatt ung og har flere år igjen som junior. På kort tid har alle fra gull-laget i 2014 blitt for gamle, og en ny generasjon tar over. Hvordan ser du på dette?

 

        Det er klart at det blir et stort tap å miste alle gullgutta fra 2014, men laget som nå tar over, var trossalt med å ta bronse i U20 samme året, så jeg tror absolutt at vi med litt flyt kan være med å kjempe om medalje i mesterskapene som kommer.  

        Ellers var det jo svært gledelig at jentelaget tok medalje i årets VM, men vi skal hvert fall gjøre vårt beste for å motbevise Sven-Olais påstand om at jentelaget kommer til å bli flaggskipet for norsk juniorbridge de neste årene.

 

Da sier jeg takk til Christian og ønsker lykke til videre med bridgekarrieren. Jeg har intervjuet Sofie Græsholt Sjødal også. Hun forteller om hvordan det var å ta sin første VM-medalje. Følg med!