Gikk det litt raskt her Leif Erik?

Leif Erik Stabell har vært i norgestoppen i bridge i flere tiår, og i dagens nest siste kamp i NM-lag kvalikken skulle han prøve seg som spillefører i 6 spar.

 

Kontrakten ser veldig fin og grei ut å spille, men man må ha tunga rett i munnen. Når 2 hj ble meldt av Kvangraven er det urimelig å ta hjerterkappen. Planen her med derfor være å sette opp 2 ruterstikk og trumfe 2 hjerter uten at motparten får trumfhøyning på vegen. Leif Erik startet fint med å spille ruter mot KJ, som kvangraven måtte legge liten på. Men når LE fortsatte med ruter til dama og esset var løpet kjørt.

Kvangraven fortsatte med kløver, og timingen ble da feil for LE som til slutt måtte gi bort en trumfstikk i denne posisjonen.

 

Dette ble da sluttpossen etter at LE hadde trumfet 2 stk hjerter og kastet en på ruter knekt. Han måtte nå spille et minorkort fra bordet, og det eneste håpet for hjemgang var at Tundal satt igjen med 98 dobbel mens singel 5 var bak. Slik var det ikke, en bet.

Leif Erik hadde vunnet kontrakten om han i stikk 3 hadde skiftet fot og gått på hjerteren. Så etter etter ruter konge spilles hjerter til esset og hjerter til stjeling. Nå kan han derimot spille ruter til dama. La oss si at Kvangraven gjør det samme og spiller kløver. Leif Erik stikker hjemme og stjeler hjerter, og sluttposen er som du ser nedenfor.

 

LE tar nå for ruter knekt og kaster hjerterdame, så kan han ta ut trumfen ved å stikke over spar konge.

Det er mulig jeg er litt mye "double dummy" her, men jeg er ikke sikker på at LE spilte på noen god sjanse.  Kanskje jeg har oversett noe, i alle fall spytt ut om dere ser noen poenger her.