Norges sjanser i åpen klasse - finalespill

I et tidligere innlegg tippet jeg at Norge kom til å plassere seg som nummer 4 i den innledende gruppespillingen. Nå har tiden kommet for å spekulere litt rundt finalespillet, hvor man møter de 9 beste lagene fra den andre gruppen og den som tilslutt har mest vinnerpoeng (VP) stikker av med seieren. 

La oss først ta en liten titt på de beste lagene fra den andre gruppen:

Land Kjente spillere Kommentar
 Italia Lauria, Sementa, Versace  Italia stiller i år med et svekket lag, blant annet mangler stjerneparet Bocchi - Madala. Sponsoren Angelini skal også spille på laget. Mitt tips er at Italia havner godt bak Norge og ikke kvalifiserer seg til Bermuda Bowl (VM). 
 Nederland Van Prooijen - Verhees, de Wijs - Muller Nederland stiller også uten sitt kanskje mest fremgangsrike par de siste årene, Drijver - Brink. De har heller prioritert å spille i Kina! Veldig gledelig er det derimot at Nederland stiller med ei ung jente på det åpne laget, Magdalena Ticha. Men alt i alt er nok også Nederland svekket, så jeg tror Norge havner foran Nederland.
 Bulgaria Gunev - Nanev  Bulgaria stiller med et meget sterkt lag og vil gjøre det godt i dette mesterskapet. Kanskje de er en utfordrer til seieren? Det som taler i mot er kanskje at de har et humør som gjør det tøft å snu motgang i noen runder, men glir det for Bulgaria har de gode medaljesjanser. Sannsynligvis foran Norge.
 Polen Balicki - Zmudzinski, Jassem, Kalita  Balicki - Zmudzinski har tilhørt verdenseliten i mange år og er ledestjernene på et godt polsk lag. Men Polen har ofte vært nevnt blant favoritten på forhånd uten å lykkes, så sliter de kanskje med å takle presset? At sponsor Mazurkiewicz spiller er heller ikke med på å styrke laget. Vil kjempe tett med Norge. 
 Israel Fischer - Schwartz, Herbst x 2  De unge guttene Fischer - Schwartz drar lasset for et godt israelsk lag og brødrene Herbst er også et godt par. Israel vil nok også kjempe tett med Norge. 
England Forrester, Robson, Bakshi, Hackett x 2 England er det siste laget jeg tror vil kunne være med å kjempe med Norge. Men har alderen tatt igjen Tony Forrester og hvor gode er brødrene Hackett? Jeg tror de vil slite med å slå Norge, men det er et skummelt lag om alt glir.

           
Lorenzo Lauria Bauke Muller Rossen Gunev Cezary Balicki Lotan Fisher Jason Hackett


Da har vi kommet frem til selve sluttipset for hvordan det går med Norge, og mitt tips er: 6. plass
Norge har et spennende lag, men det er noen lag i EM som nok fortsatt er bedre. Men en 6. plass gjør at man kvalifiserer seg til Bermuda Bowl neste år, og det tror jeg er guttas absolutt største mål. Alt annet enn det vil være en skuffelse og alt bedre vil være en bonus. 

Følgende lag vil havne foran Norge:

  1. Monaco
  2. Tyskland
  3. Bulgaria
  4. Russland
  5. Polen/Israel
  6. Norge


Dette er altså tipset mitt for hvordan det hele vil ende tilslutt, og tipset går kjedelig nok på Monaco med Geir Helgemo og Tor Helness i spissen. De to er rett og slett i egen klasse i en slik turnering som EM er. Ikke forvent å se de lede butleren etter første uke, men når andre uke er ferdigspilt er de helt i toppen. 

 

 Landslagets støttespillere:      
       VIEGO

Ankommet Opatija

 Da har undertegnede ankommet Opatija etter å ha stått opp halv fem i dag tidlig for å rekke flyet. Men det gjør ingenting når det som møter én er et krystallblått Adriaterhav,  ca 25 grader i skyggen og 21 i sjøen. Det er ingen tvil om at de norske landslagene vil få noen flotte dager i denne perlen.

Opatija har ca 20000 innbyggere,  men folketallet mangedobles på sommeren når turistene inntar stedet. Strendene rundt Adriaterhavet består ofte av steiner, så her har man valgt å legge store steinblokker ut i vannet. Det gjør at man midt i byen har et flott baneanlegg. Langs sjøkanten er det også en tolv kilometer lang strandpromenade som forbinder flere små landsbyer,  og langs ruten er det flere flotte parker med sjeldne trær og blomster.

Det vil være en fin kontingent av nordmenn til stede, så om du vil oppleve det jeg er helt sikker på at blir en spennende innspurt i EM er det bare å ta turen. Jo flere som heier, jo bedre er det! Denne posten blir oppdatert med bilder når hotellrommet er klart og jeg får overført de fra kameraet. Senere i kveld kommer det også flere forhåndstips...

 Pratite zajedno!