Kamp 2 - 2 seire og 1 tap

Dagens siste kamp ga to fine seire i åpen- og seniorklassen, mens damene ble regelrett overkjørt av Italia. Jeg har ikke tenkt til å skrive om mange spill fra Italia-kampen, da mye av det som skjedde ikke var veldig god bridge. Italia traff på mange av sine avgjørelser, mens Norge hadde stang ut eller gjorde feil på alle valg de hadde. 

Åpen: Norge - Estland 15,56 - 4,44 (67 - 44)
Damer: Norge - Italia 0,00 - 20,00 (19 - 84)
Senior: Norge - Israel 13,75 - 6,25 (51 - 37)


Et flott spill av brødrene Mæsel

Din hånd er:
Q842
J865
Q
A832

Makker viser frem 22-24 NT og du skal legge en plan. Hvilke sluttkontrakt ser du for deg?

Dette er en hånd hvor det kan være rett med utgang i NT, spar eller hjerter eller slem i NT, spar, hjerter eller kløver. Roald Mæsel spurte med 3 kløver og fikk vite at makker hadde 4 kort spar. Da gjorde han det enkelt og gikk på mot slem. Etter å ha plassert makker i 6 sp dobler plutselig spilleren bak deg, og du må på nytt ta stilling til hva du skal gjøre.

Når en spiller dobler slem (og du vet dere ikke mangler noen ess) betyr det ofte at han er renons i en farge og håper med doblingen at makker klarer å spille ut den fargen. Videre har han ofte et sannsynlig stikk i en sidefarge. Står du med, redobler eller tar du ut?Roald Mæsel tok ut i 6NT, og det var innertier når hele spillet så slik ut:

6 spar på Østs hånd var sjanseløst med kløver ut. Nord stjeler og må siden få et hjerterstikk. I 6NT var det fire sparstikk, to hjerterstikk (med KQ foran AT), to ruterstikk og fire kløverstikk. 13 velfortjente imp når israelerne stoppet i 3NT på det andre bordet.


 

Kamp 1

Da er mesterskapet i gang også for våre spillere i åpen- og dameklassen. Tittelen på blogginnlegget vil henspille på kampnummer for åpent- og damelaget, mens seniorene vil ligge en kamp foran. Og mesterskapet startet med et bang for enkelte. Hva spiller du ut med denne hånda?

65
98653
A4
Q765

Motparten spiller 6 spar etter at spillefører har vist en åpningshånd med fordelingen 4126 og ett ess + trumf dame. Du vet ingenting om blindemanns hånd.
Noen gode forslag?

Irlands Garvey spilte ut ruter 4! Det ble blinkskudd når hele spillet så slik ut:
 


Spillefører klarte forståelig nok ikke å treffe ruteren i stikk 1, og når Øst i tillegg fikk en stjeling i ruter ble det to bet og 11 imp til Irland. Espen og Boye på det åpne laget meldte og vant 6 sp med ruter ess i utspill for butt spill. Både dame- og seniorlaget stoppet i 4.

Resultater:

Åpen: Norge - Slovenia 18,33 - 1,67 (55-13)
Damer: Norge - Hellas 14,18 - 5,82 (29-13)
Senior: Norge - Frankrike 8,52 - 11,48 (12-17)

Senior kamp 1 (S1)

Seniorer starter mesterskapet litt før de andre, og i første kamp møter de Polen, en av forhåndsfavoritten. I åpent rom spiller brødrene Mæsel mot Kowalski - Romanski, mens Rune Anderssen og Peter Marstrander tar for seg Lasocki - Russyan i lukket. Kampen har startet glimrende for de norsk farger, og allerede i spill 3 tok vi ledelsen:


På det andre bordet åpnet polakken i 2 kløver (kløverfarge + åpning) og ble kort tid etter spillefører i 3 kløver. Rune Anderssen åpnet i 3NT som viser gående minor og fikk kjøpe kontrakten der. Ruter ut beter siden han da bare har 7 kløverstikk og ett ruterstikk, men da polakken prøvde sparess i utspill var det ingen måte å bete kontrakten på lenger. Aktuelt spilte han to ganger hjerter slik at resultatet ble 10 stikk. 11 IMP inn til Norge! (Du kan spille spillet kort for kort ved å trykke på Next i diagrammet).

Halveis i kampen ledet Norge 31 - 1 etter at også dette spillet hadde gått i vår favør:Midtveis i kampen tok Polen litt innpå Norge igjen, men en god avslutning ga seier 46-19 i IMP eller 16,26 - 3,74 i VP (vinnerpoeng). En glimrende start for våre seniorherrer!

Åpningsseremoni

Lørdag kveld var det klart for åpningsseremoni i ballsalen på Kvarner Hotel, det første hotellet som ble bygget i Kroatia. Gammel eleganse, lysekroner og fresker dannet rammen for åpningen av det 52. EM for nasjonslag. I Kroatia og store deler av Europa forøvrig er bridge anerkjent av den nasjonelle olympiske komitè, slik at de selvfølgelig er til stede ved åpningen av et slikt mesterskap. Men enda mer gledelig var det at presidenten i Kroatia, Ivo Josipovic, beæret bridgen med sin tilstedeværelse. 

Flere taler, heldigvis korte, og litt sang var innholdet i selve åpningsseremonien. Alle land blir også lest opp og må reise seg for å vise seg for de andre lagene. Det er en hyggelig tradisjon å kunne se motstanderne man skal møte i disse 10 dagene. 

Etter selve åpningsseremonien ble det servert sprudlende vann på terassen, og damelaget mente jeg måtte omdøpe bloggen min til rosèbloggen. Jeg tok ikke mer enn to glass damer, bare to!

Veldig hyggelig var det også at den norske ambassaden i Kroatia var representert på åpningsseremonien og vi hadde en hyggelig samtale med de. En hyggelig dame, som jeg dessverre ikke fikk med meg navnet på, spilte til og med bridge, og hun skulle følge nøye med. Hun lovet også at dersom Norge vant skulle de komme tilbake til medaljeseremonien.


5/6 av det åpne laget med representantene fra ambassaden. Norges ambassadør i Kroatia, Henrik Ofstad, bakerst til høyre.

Damelaget er også klare til kamp:


For seniorlaget var ikke alle kommet ennå, så bilder av de kommer senere. Nå lader alle lag til kamp og jeg er sikker på at vi får flere fine seiere i morgen.
Kryss fingrene!

*Oppdatert med noen flere bilder: