Vennerøds gutter cruiser videre

Det åpne laget fortsetter sin seiersmarsj og slår et godt islandsk lag med 9 imp i kamp 5. Det var en tett og jevn kamp fra legge lag, og med den nye VP-skalaen er det da viktig å komme seirende ut. Det klarte Norge, og coach Geo Tislevoll var veldig fornøyd med at Norge vant mange småimp på overstikk i kontrakter. Laget er nå på 2. plass i sin gruppe med et snitt på nesten 15 VP. Ned til 10. plassen som betyr tidlig hjemreise er det nå rundt 25 VP. 

Damelaget vinner enda en kamp og viser at kampen mot Italia i går bare var et unntakstilfelle. Irland har overrasket alle og ligger godt an i dette EM, men mot Norge ble det tap med 5 imp. Opp til 6. plassen er det nå ca 11 VP for de norske damene, og det er det absolutt mulig å ta igjen. 

Seniorene lå lenge godt under mot Bulgaria i deres sjette kamp, men en god avslutning gjorde at det bare ble et 2-imps-tap. De ligger nå på 9. plass, men det er tett som haggel oppover, så muligheten for å klatre er gode. De har også bare møtt gode lag til nå, så snart kommer det enklere motstand. Ned til 11. plass er det ca 7 VP. Det er viktig å komme topp ti for å kvalifisere seg til finalespillet.

Resultater:
Åpen: Norge - Island 12,55 - 7,45 (27-18)
Damer: Norge - Irland 11,48 - 8,52 (32-27)
Senior: Norge - Bulgaria 9,39 - 10,61 (24-26)

Tor Bakke og Arve Farstad hadde et flott meldingsforløp i kampen mot Bulgaria:

Syd (Arve) Vest Nord (Tor) Øst
1 spar 2 kløver 2 hjerter pass
3 spar (kortfarge) dobler 4 kløver (cuebid) dobler
4 ruter (cuebid) pass 6 hjerter pass
pass pass    


Etter Arves hopp til 3 spar som viste singel spar og tilpass til hjerter kunne Tor i Nord se at her var det supertilpass. Han kontrollmeldte 4 kløver før makker viste rutercue. Tor "visste" nå at Arve hadde AK i ruter og god hjertertilpass. Dermed var det sannsynligvis bare en spartaper, så for å gjøre det enkelt hoppet han bare til 6 hjerter. Den kontrakten var det ikke mulig å bete, og 13 imp i riktig kolonne da bulgarene stoppet i 5 hjerter på det andre bordet.

Terje Lie og Nils Kåre Kvangraven kom ikke i 6hj etter følgende meldingsforløp:

Syd (Terje) Vest Nord (Nils Kåre) Øst
1NT pass 2 ruter (overføring til hjerter) pass
2 hjerter pass 4 kløver (kortfarge) pass
4NT (spm etter ess) pass 5 ruter (ett ess) pass
5 hjerter p. r.  


Terjes 1NT-åpning er kanskje ikke alles favoritt, men den single sparkongen er ofte et hold og hånda er innenfor styrkemessig. Når Nils Kåre hoppet til 4 kløver og viste kortfarge etter å ha overført vokste Terjes hånd inn i himmelen. Ingenting bortkastet i kløver, god trumfstøtte og en sekskortsfarge som gir mye stikk er rent snadder. 

Men nå ble Terje litt ivrig og gikk rett i Blackwood. Etter svaret fra makker visste det seg at de manglet to ess! Makker kan nemlig ha singelton i kløver, og da tar motparten de to første stikkene. Dermed ble det buklanding i 5 hjerter. Jeg spurte Terje om en forklaring og fikk dette svaret: "Min 4NT var forhastet, men jeg ble blind på at kortene mine passet så godt. Om jeg i stedet hadde meldt 4sp (cuebid) ville makker meldt 5 kløver som viser renons, og vi ville kommet i 6 hjerter. Men det var ikke i mine tanker at makker bare hadde ett ess først".


Terje Lie (midt i bildet) hadde det for travelt med å melde Blackwood!

Det åpne laget vinner igjen (kamp 4)

I dagens midtkamp har damelaget oversitt, mens åpent og senior spiller. Det åpne laget er ikke helt ferdig kampen, men går mot en fin seier mot hjemmelaget Kroatia. Seniorene gikk på sitt første tap mot Ungarn, men noen imp inn mot slutten berget til et anstendig tap.

Resultater:
Åpen: Norge - Kroatia 16,09 - 3,91 (52-26)
Damer: Oversitt
Senior: Norge - Ungarn 4,81 - 15,19 (19-40)Rune Anderssen (t.v) og Peter Marstrander smiler selv om det ble tap mot Ungarn.

Damene slår tilbake! (Kamp 3)

Etter det forsmedelig tapet mot Italia i går slår damene tilbake med en solid seier mot Russland. Seniorene fortsetter sin seiersmars og vinner med nesten samme sifre mot Østerrike.

Resultater:
Åpen: Norge - Tyskland 10,61 - 9,39 (31-29)
Damer: Norge - Russland 17,17 - 2,83 (44-11)
Senior: Norge - Østerrike 17,31 - 2,69 (62-28)

Les fyldig dekning av Norge - Tyskland kampen i et annet blogginnlegg. 

Norge - Tyskland - åpen klasse

 I kamp tre møter Norge en av favoritten til å vinne hele EM, Tyskland. De er forsterket med Sabine Auken og Roy Welland som blant annet har vunnet et amerikansk mesterskap det siste året. Allerede i spill 1 får vi litt action, men dessverre ikke i Norges favør:


På det andre bordet doblet Espen og Boye 4 spar og tok i tillegg ikke for kløver ess slik at det endte med 11 stikk og 690 i score. Mot Hoftaniska og Charlsen stampet Øst i 5 ruter som var en utspillsdirigerende melding i tillegg! Så gikk det to passer til Hoftaniska. Synes dere han bør doble nå? 

Mot 5 ruter vet Hoffa at det er mange bet, så ved å doble er du ganske sikker på at det er minst 800 i bet. Men tror du virkelig motparten har tenkt til å spille 5 ruter? Det har de selvfølgelig ikke, Øst tar ut i 5 hjerter. Den kontrakten kan faktisk ikke betes! N-S har ikke forbindelse til å få hentet mer enn ett ruterstikk, og de får bare ett kløverstikk mens den siste rutertaperen forsvinner på den femte kløveren. En veldig god avgjørelse av Hoffa å ikke doble, men dessverre 10 imp ut allikevel.Så et litt mer heldig spill:


Her gikk noe galt for Hoftaniska og Charlsen. 2NT viste hjerter og kløver, og dobling viser nok interesse for å ta de i minst en farge. Standard i Norge er at det lover minst en melding til, så Charlsen trodde nok at makker ikke ville passe i Nord. Både 3NT og 5 ruter er helt nedlegg, så man ville normalt forvente å tape noen imp på spillet.

Men +200 for to beter i 3 kløver ble imp til Norge da Tyskland meldte seg helt opp i 6 ruter på det andre bordet. Den kontrakten var helt sjanseløs, og når tyskeren gikk en æresbeit i et desperat forsøk på å klare kontrakten ble det 7 heldige imp til Norge!


Men dagen for "boksehandskespill" er ikke over:


Alle er nok ikke enig i Charlsen dobling over 1 hjerter, og muligens burde han ha doblet 5 hjerter. Men nå var altså Hoffa plassert i 5 spar doblet. Det ser i utgangspunktet ut til å være en bet, men etter å ha stjålet hjerterutspillet og tatt ut trumfen i to runder spilte han ruter mot KJTx. Øst gikk opp på esset (det hadde ikke hjulpet å dukke). Nå kunne Hoffa stikke kløvervrien med esset, ta for ruterkonge og hive en kløver, så ruterknekt for å hive en kløver til. To trumf og den stående ruterti tok seg av de tre hjerterene i bordet. +850 var en kanonscore, men det ble dessverre bare to imp da Boye og Espen gikk 800 i 5 hjerter doblet på det andre bordet. Rune Anderssen for seniorene kopierte Hoffas spilleføring for +850 der også!


I dette spillet hadde både seniorene og damene bedre slemteknikk enn det åpne laget:


Jeg er ikke sikker på hva 1 spar fra Hoftaniska betyr, men det var markert som alertert på BBO. I allefall fant de ikke 4-4 tilpassen i spar, og gikk dermed glipp av en god 6 spar. Gunn Helness og Ida Wennevold på damelaget meldte 6 spar og tok alle tretten stikk for 1 imp i gevinst, men Rune Anderssen og Peter Marstrander tok 12 stikk i 6 spar for 12 imp i gevinst. For det åpne laget ble det ikke mer enn 2 imp i tap da Tyskland stoppet i 4 spar på det andre bordet. Men slike slemmer bør våre gutter melde.


Litt tidligere i et spill her så vi at Hoftaniska og Charlsen lot motparten spille 3 kløver udoblet når de hadde 28 hp tilsammen. Det ble en heldig 7-imper inn. Vel, tyskerene skulle ikke være noe dårligere mot Espen og Boye:


Espen åpnet i 2 hjerter som er en konstruktiv hånd, ca 8-11 hp med seks kort hjerter. At ikke Welland hadde til å melde seg på nå er et mysterium, selv om du ikke helt liker fordelingen for en dobling og ikke har hjerterhold til å melde 2NT. Undertegnede er sikker på at det allikevel er rett å doble, med 16 honnørpoeng må du komme deg på banen. Nå følte ikke Auken i Nord at hun heller hadde noe å bidra med, så Espen fikk spille 2 hjerter med to bet. Det ble 10 imp i gevinst når Hoftaniska og Charlsen meldte den opplagte 3NT'en. Det er sjeldent rett å la motparten spille en udoblet delkontrakt når din side har 28 hp tilsammen!


Norge ledet 30-12 etter 14 av de 16 spillene når katastrofen inntraff:


Tyskerene var flinke å presset Norge, men 7 kløver med trumfesset borte ser fortsatt ikke bra ut. Hvor gikk det galt?
Når Thomas passer 5 kløver viser han at han kunne tenke seg å melde en gang til, siden man nå er i en kravpassposisjon. Hadde han i stedet doblet 5 kløver hadde han fortalt makker at han ville spille motspill mot 5 hjerter. Legg merke til at Smirnov melder 5 kløver som utspillsdirigerende igjen. 

Når Charlsen har passet 5 kløver og fortalt om noe ekstra er det opp til makker å velge hvor man skal spille. Hadde Hoftaniska vært interessert i storeslem kunne han tatt med seg 5NT over 5 hjerter som en storeslemsinvitt. Nå blir det solobridge av Thomas å løfte når makker velger 6 kløver. På det andre bordet stampet Espen og Boye i 6 hjerter for -1400 og hadde nok forventet seg 1 imp i tap mot +1370. Nå ble det dessverre 17 imp til Tyskland.


Kampen ender med seier 31-29 til Norge, så undertegnede må nok spise en hatt han ikke har etter å ha tippet en klar seier til Tyskland i mitt innledningstips. Dette lover godt for våre gutter!

Mandagens kamper - Norge åpen på BBO

Mesterskapet har kommet til sin andre dag og vi er så heldig at Norge i åpen klasse spiller på BBO i de to første rundene. I morgenkampen, kl. 10:30, skal de møte en av favorittene, Tyskland, og i neste kamp, kl. 14:30, vertslandet Kroatia. 

Alle mandagens kamper:

Klokkeslett Klasse Motstander Lag Norge  
10:30 Åpen Tyskland Brogeland - Lindqvist og Hoftaniska - Charlsen BBO2
10:30 Damer Russland Harding - Fuglestad og Helness - Wennevold  
10:30 Senior Østerrike Mæsel - Mæsel og Anderssen - Marstrander  
         
14:30 Åpen Kroatia   BBO5
14:30 Damer Oversitt    
14:30 Senior Ungarn Bakke - Farstad og Anderssen - Marstrander  
         
17:20 Åpen Island    
17:20 Damer Irland    
17:20 Senior Monrad*    
* Monrad betyr at du møter laget som ligger nærmest deg på resultatlisten som du ikke har møtt før. 

Dagens godbit er utvilsomt Norge - Tyskland på BBO. To meget gode lag som begge er aktive i meldeboksen gjør at vi sannsynligvis får mye spennende spill. Damene trenger å slå kraftig tilbake etter braknederlaget mot Italia i går, men de har gode muligheter til det både mot Russland og Irland. Seniorene spiller veldig stødig og jeg tror de tar seg greit av Østerrike i dagens første kamp.

Tirsdagens kamper - BBO kl 17:20

Tirsdagen gir oss en BBO-kamp med det norske flagget, det åpne laget møter Østerrike på BBO kl 17.20. Monaco med Geir og Tor på laget spiller de to første kampene for dagen på BBO, men det er tvilsomt om vi får se Geir og Tor da Tor har blitt syk med det som sannsynligvis er omgangssjuke. Vi ønsker deg god bedring Tor!

Alle tirsdagens kamper:

Klokkeslett Klasse Motstander Lag Norge  
10:30 Åpen Portugal Brogeland - Lindqvist og Hoftaniska - Charlsen  
10:30 Damer Sverige Harding - Fuglestad og Helness - Wennevold  
10:30 Senior Irland Mæsel - Mæsel og Anderssen - Marstrander  
         
14:30 Åpen Skottland    
14:30 Damer Libanon    
14:30 Senior Monrad    
         
17:20 Åpen Østerrike   BBO
17:20 Damer Polen    
17:20 Senior Monrad*    
* Monrad betyr at du møter laget som ligger nærmest deg på resultatlisten som du ikke har møtt før. 

BBO sendes forøvrig også med bilder live fra bordet. Besøk livebridge.net når Norge møter Østerrike og se våre gutter live in action!

Onsdagens kamper - Åpne laget på BBO 14:30

Tirsdagen var en glimrende dag for de norske fargene. Det åpne laget har sust rett i tet og ligger veldig godt an både for VM-spill og medalje, selv om det er lenge igjen og vi nok må innrømme at de har møtt "grei" motstand til nå. Men uansett motstand er jo det viktigste å spille god bridge!

Seniorene fikk tilbake toppformen etter en litt laber mandag og spilte seg opp på tredje plass igjen. De spiller sin siste dag i innledende før de 10 beste lagene går videre til finalespillet. For øyeblikket har de ca 17 VP ned til den fryktede 11. plassen, men med den bridge de leverer er det nok like greit å se oppover!

Damene startet med to gode kamper før en litt uheldig avslutning mot Polen. De ligger nå på 10. plass med ca 6 VP opp til VM-plassen. De starter i morgen kl. 10:30 mot Nederland på BBO, og nå er det på tide for damene våre å vise hvor gode de virkelig er! 

Klokkeslett Klasse Motstander  
10:30 Åpen Irland  
10:30 Damer Nederland BBO
10:30 Senior England  
       
14:30 Åpen Spania BBO
14:30 Damer Frankrike  
14:30 Senior Monrad*  
       
17:20 Åpen Hellas  
17:20 Damer Tyskland  
17:20 Senior Monrad*  
* Monrad betyr at du møter laget som ligger nærmest deg på resultatlisten som du ikke har møtt før. 

BBO sendes forøvrig også med bilder live fra bordet. Besøk livebridge.net.

Torsdag er det fridag for det åpne- og damelaget. Da kommer nok litt sol og avslapning godt med etter en tøff start på mesterskapet.

For de som vil lese om et veldig fint spill kan dere trykke dere inn her på artikkelen om Norge mot Østerrike og se Boye briljere i 5 hjerter!