Ingen norske lag til VM

Da EM for nasjonslag i Budapest ble avsluttet i ettermiddag var det dessverre uten at noen av de norske lagene klarte å kvalifisere seg til neste års VM i Lyon, Frankrike. 

Nærmest var laget i åpen klasse. De lå på den viktige syvendeplassen da det gjensto kun et spill i Norges kamp mot Monaco. Dessverre ble det mange IMP ut på siste spillet, og Norge falt ned til niendeplass. Det var til slutt syv vinnerpoeng opp til syvendeplassen.

Dette er riktignok den beste plasseringa i åpen klasse siden Norge ble europamestere i Pau i 2008. Det er en mager trøst nå. Det føles som VM-plassen glapp i siste sekund, og det er tungt å svelge etter at laget har jobbet så lenge for å oppnå dette målet.

I dameklassen ble det også bare nesten. Norge startet mesterskapet bra, men en helsvart dag midtveis gjorde at det ble for tungt å kvalifisere seg til VM. Norge endte på til slutt på tiendeplass, knapt 15 poeng fra syvendeplassen som ville gitt VM-billett. Dette er for øvrig klar framgang fra forrige mesterskap for to år siden.

Norges veteranlag ble nummer fem både i EM for to år siden og i fjorårets VM. Samme mannskap stilte til start denne gang, og mange mente det var realistisk å ha forhåpninger om en tilsvarende plassering også denne gang. Dessverre startet mesterskapet litt tungt, og det løsnet liksom aldri helt. Laget endte til slutt  på 13.plass, 27 poeng unna VM-plass.

Europamestere i åpen klasse ble Frankrike, mens Sverige tok sølvmedaljene og Nederland bronsen.

Europamestere i dameklassen ble England. Frankrike tok sølvmedaljene, mens Polen ble nummer tre.

Europamestere i veteranklassen ble Israel, mens Sverige tok sølvmedaljene og Polen bronsen.

Gratulerer til alle medaljevinnerne!

Forhåpentligvis kommer Norge sterkere tilbake i EM om to år!

Vi følger Norge - Monaco

Nå er siste kamp i EM 2016 godt i gang. Etter at det buttet litt i mot i slutten av forrige kamp mot Russland ble det bare en knepen seier. Det betyr at Norge er avhengige av et godt resultat i kampen mot Monaco for å kunne bli blant de syv beste lagene.

Norge stiller med Boye Brogeland - Espen Lindqvist i åpent rom og Erik Berg - Steffen Fredrik Simonsen i lukket rom.

Allerede i første spill ble det dessverre utgangssving til Monaco da 3 NT kom på forskjellige hender ved de to bordene.

Da Norge fikk kontrakten i nord pekte ruter seg ut om det klart beste utspillet fra øst. Spar er mindre aktuelt fra kongen tynt fjerde siden syd med sin gjentatte søkemelding ofte indikerer firekorts spar.

Simonsen var sjanseløs med ruter ut til nieren. Det hele endte med to beit.

På det andre bordet fikk Monaco kontrakten i i syd. Det var langt fra like naturlig å spille ut ruter fra vests hånd.

Da Boye valgte en hjerter ut ble det enkelt for spillefører. Espen stakk og skiftet til ruter, Multon lasjerte to ganger før han spilte kløveress og kløver til knekten. Boye vant forsvarets fjerde stikk med kløver dame. Men det fantes ingen medisin.

Med spar konge i kutt ble det to sparstikk, tre hjerterstikk, et ruterstikk og tre kløverstikk til spillefører. Vunnet utgang ga 11 IMP til Monaco.

Heldigvis ble det utgangssving inn til Norge på spill 6.

Etter 12 spill leder Monaco 20-17, og det ser ut som Norge trenger noen IMP på slutten for å bli topp 7.

Vi kan ikke gjøre annet enn å krysse alt vi har!

Norge - Monaco på BBO 15:30

Da er oppsettet for BBO-kampene i siste runde klart. Ikke uventet får vi se Norge mot Monaco med Geir Helgemo og Tor Helness på laget.

Så får vi bare håpe at det blir mye å glede seg over sett med norske øyne!

Kampstart er klokka 15:30. Følg med!

Tett som hagl!

Drøyt midtveis i nest siste kamp leder Norge 28-0 mot Russland og innehar den særdeles viktige syvendeplassen i åpen klasse. Men det er tett som hagl. Fra Bulgaria på sjette- til Italia på ellevteplass skiller ikke mer enn drøyt 7 vinnerpoeng. For en spennende avslutning dette blir!

Vi håper Norge kan kapre med seg enda noen vinnerpoeng fra kampen mot russerne før det hele skal avgjøres mot gamle kjenninger på Monacos lag.

HEIA NORGE!

Følg dramaet direkte på resultatsiden (running scores)
Følg Norge - Russland spill for spill

Skal det bli norsk deltagelse i VM for nasjonslag i franske Lyon neste sommer ser det ut til at vi må sette vår lit til laget i åpen klasse. Både damene og veteranene ligger for øyeblikket omtrent 20 poeng bak kvalifiseringsgrensen med en drøy kamp igjen å spille.

Vi følger Norge - Tyskland (oppdatert)

Kampen mellom Norge og Tyskland har nerve og er foreløpig relativt jevnspilt.

Tyskland hadde et par småsvinger inn til å begynne med. På et spill meldte de en 4 hjerter på 13 mot 10 honnørpoeng. 10 stikk og 6 IMP til tyskerne da Norge stoppet i delkontrakt.

Så stoppet tyskerne i delkontrakt på et par spill der Norge meldte utgang. Den ene var rett og slett litt for hardmeldt, mens kortene passet dårlig sammen på den andre. Henholdsvis 4 og 7 IMP til tyskerne.

Mellom de to sistnevnte spillene kom det heldigvis et skikkelig gladspill til Norge:

Boye fikk trumf ut. Det er 12 sikre stikk ved å stjele 2 ruter på den korte trumfhånda. Sjansen for der trettende stikket ligger i å godspille et kløverstikk eller falle tilbake på hjerterkapp hvis det ikke går.

Utspillet ble sluppet til dama på hånda. Deretter kløver ess og kløver til stjeling. Ruter ess og ruter til stjeling. Ny kløver til stjeling, og begge fulgte farge. Nå kunne Boye stjel en ruter til før han stjal god kløveren. Inne på bordet tok han ut motpartens trumf før han spilte hjerter til esset og kastet bordets hjertertaper på den godspilte kløveren.

Det ble 11 deilige IMP til Norge da Tyskland stoppet i lilleslem på det andre bordet.

Etter 12 av 16 spill ledet Norge 32-30.

Spillene 13 til 15 gikk ut.

På spill 16 ble det dramatikk i åpent rom da Norge meldte seg helt opp i 6 NT. Denne kontrakten var død og alle norske som fulgte kampen på BBO fryktet mange IMP ut.

Det er ikke alt som skjer ved bordet som blir referert på BBO. Denne gang hadde en av de tyske spillerne glemt å alertere en melding. At Hoftaniska pg Charlsen ikke hadde all informasjonen de hadde rett på hadde innvirkning på deres vurdering av kortene og det videre meldingsforløpet.

Tyskerne stoppet i 4 NT på det andre bordet med ti stikk, mens Charlsen gikk to beit i 6 NT. 13 IMP til tyskerne dersom dette resultatet blir stående. Vi får håpe Norge får medhold fra turneringslederen!

 

Lørdag: Avgjørelsene faller

Lørdag avsluttes EM med tre kamper i alle klassene. Det spilles om medaljer og VM-plasser, så det ligger an til en spennende dag for oss som er bridgeinteresserte.

Norge er på skuddhold til å kvalifisere seg til VM både i åpen klasse og dameklassen. I veteranklassen ser det tyngre ut, selv om det fortsatt er en ørliten teoretisk sjanse.

I åpen klasse skal Norge møte Tyskland (BBO), Russland og Monaco (BBO).
Running scores

I dameklassen skal Norge spille mot Skottland, Israel og Russland.
Running scores

I veteranklassen er Norges motstandere Finland, Portugal og Italia.
Running scores

Første kamp starter 09:30, kamp to starter 12:50, mens siste og avgjørende kamp starter 15:30. Forhåpentligvis får de norske lagene en god avslutning slik at vi får minst et lag kvalifisert for neste års VM!

Du kan følge Norges kamper spill for spill ved å klikke på de respektive motstanderne. For livetabeller klikk på running scores.

Norge på BBO 09:30

Norges lag i åpen klasse møter Tyskland i dagens første kamp som starter klokka 09:30. Kampen overføres direkte på BBO.

Norge stiller med Boye Brogeland - Espen Lindqvist og Thor Erik Hoftaniska - Thomas Charlsen.

Vi ønsker lykke til og håper gutta får ut sitt beste i jakten på VM-billett på mesterskapets siste dag!