Støtt med støtte!

Et gammelt jungelord i bridgen sier at du skal støtte makker dersom du har støtte til makker. I dette spillet brøt Thor-Erik denne regelen og måtte betale ut 8 imp for dette:


Thomas meldte fint innpå 2 ruter på tynne verdier og 3NT fra Sementa i Nord visste 4 kort hjerterstøtte og 11-14 hp. Nå ser Hoffa ned på AQx i støtte til makker og gunstig sone. Motparten vet du har tenkt seg til 4 hjerter uansett, så det må vel være nesten gratis å gi makker beskjed om at du har noe i ruter? 

Når Hoffa passet ble det umulig for Thomas å stampe i 5 ruter. Dersom det støttes til 4 ruter er stampen i 5 ruter helt opplagt, og den går bare 2 bet for -300. På en god dag vil italienerne melde 5 hjerter å gå bet, og da vinner man mange IMP på spillet. Nå ble det 8 imp til Italia når de fant stampen på det andre bordet.

Hoffa var ikke fornøyd når han "glemte" å støtte!

Perfekt motspill av Siv og Sølvi

Norge rundspiller Kroatia for øyeblikket, og dette flotte motspillet av Siv og Sølvi er sterkt medvirkende til den store ledelsen:


2 ruter inn fra Nord viste begge major. Det ser passivt ut å ikke gjøre et forsøk til over 2 spar fra makker, men de fikk sjansen igjen når Siv balanserte i 3 ruter. Når Nord nå meldte 3 spar på egenhånd løftet Syd til utgang.

Det ser i utgangspunktet ut til å være en spartaper, en hjertertaper og en rutertaper. Sparfargen sitter 2-2 med damen i kutt og hjerterfargen kan trumfes god. Men Siv og Sølvi fant beten allikevel. Ser du hvordan?

Sølvi spilte ut ruter ess og fortsatte med ruter. Spillefører måtte starte på hjerterfargen for å få godspilt den fargen og Sølvi kom inn. Hun spilte nå liten spar fra damen og spillefører gjettet rett. Men når Siv fortsatte med ruter og Sølvi la i spardame vokste sparti fram til det betende stikket. Flott motspill!

Norge - Bulgaria på BBO 15:20

I dag starter finalespillet for det åpne laget, mens damelaget fortsetter Round Robin.

Merk at det i dag er andre spilletider pga valget i EBL, kampene starter 12:30, 15:20 og 18:10.

Monaco med Geir og Tor i spissen vil spille alle tre kampene på BBO, mens Norge vises kl 15:20. 

Vi gleder oss!


Geir og Tor skal til Tromsø neste år, men først skal de spille tre kamper på BBO i dag!