Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Kamp 2 - 2 seire og 1 tap

Dagens siste kamp ga to fine seire i åpen- og seniorklassen, mens damene ble regelrett overkjørt av Italia. Jeg har ikke tenkt til å skrive om mange spill fra Italia-kampen, da mye av det som skjedde ikke var veldig god bridge. Italia traff på mange av sine avgjørelser, mens Norge hadde stang ut eller gjorde feil på alle valg de hadde. 

Åpen: Norge - Estland 15,56 - 4,44 (67 - 44)
Damer: Norge - Italia 0,00 - 20,00 (19 - 84)
Senior: Norge - Israel 13,75 - 6,25 (51 - 37)


Et flott spill av brødrene Mæsel

Din hånd er:
Q842
J865
Q
A832

Makker viser frem 22-24 NT og du skal legge en plan. Hvilke sluttkontrakt ser du for deg?

Dette er en hånd hvor det kan være rett med utgang i NT, spar eller hjerter eller slem i NT, spar, hjerter eller kløver. Roald Mæsel spurte med 3 kløver og fikk vite at makker hadde 4 kort spar. Da gjorde han det enkelt og gikk på mot slem. Etter å ha plassert makker i 6 sp dobler plutselig spilleren bak deg, og du må på nytt ta stilling til hva du skal gjøre.

Når en spiller dobler slem (og du vet dere ikke mangler noen ess) betyr det ofte at han er renons i en farge og håper med doblingen at makker klarer å spille ut den fargen. Videre har han ofte et sannsynlig stikk i en sidefarge. Står du med, redobler eller tar du ut?Roald Mæsel tok ut i 6NT, og det var innertier når hele spillet så slik ut:

6 spar på Østs hånd var sjanseløst med kløver ut. Nord stjeler og må siden få et hjerterstikk. I 6NT var det fire sparstikk, to hjerterstikk (med KQ foran AT), to ruterstikk og fire kløverstikk. 13 velfortjente imp når israelerne stoppet i 3NT på det andre bordet.


 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.