Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norge - Danmark

Da er det klart for en viktig kamp mot Danmark. Danskene har gjort det godt i mesterskapet og ligger på 7. plass, rett bak VM-kvalifiseringsplassen. Norge ligger på 4. i det denne kampen starter.

I åpent rom spiller Espen og Boye mot far og sønn Bilde, mens Terje og Nils Kåre tar seg av Caspersen og Graversen i lukket rom.

Spill 1 er en rutinemessig 4 hjerter når begge hender har to små ruter. Butt spill. 


Spill 2 er det litt mer futt i. Hva melder du med Syds hånd?


Boye gjorde det enkelt over Bildes 14-17NT-åpning og meldte den kontrakten han trodde stod. På det andre bordet spilte Terje ut hjerter, og da var det 10 enkle stikk.

Mot Boye spilte Dennis Bilde ut ruter 2, og nå var det hele mer kritisk. Du har 6 eller 7 stikk i spar, to stikk i hjerter og ruter ess. Dessverre er det ingen inntak i bordet for å ta dobbelkappen i hjerter eller sparkappen, så du må regne med å spille det meste fra hånd. Men kanskje kan du få motparten til å hjelpe deg?

Boye stakk ruterutspillet med esset og spilte kløverdame i stikk 2. Hva skal Øst gjøre når han stikker? Spiller han spar tar Boye kappen, hjerter løser den fargen og ruter tilbake gir stikk for kongen i bordet. Dermed var det bare en ny kløverhonnør det var mulig å fri seg med. Boye stjal denne og spilte tre ganger spar. Nå var Øst innspilt på nytt! Hjerter løser den fargen for tre stikk og begge minorfargene gir stikk til bordet. Veldig godt spilt!


Spill 3 var enda et buttspill, og i spill 4 handlet alt om utspillet: 
QT65
KT84
7
7652

Makker passer, Nord åpner i 2NT (20-21) og Syd løfter til utgang. Hva spiller du ut?
Nils Kåre valgte spar, og det ble veldig ille når hele spillet så slik ut:

Nå fikk dansken inntak på sparknekt til å ta ruterkappen, så tre sparstikk, ett hjerterstikk og fem ruterstikk gir 9 og -600. På det andre bordet åpnet Vest i første hånd med 1 kløver, og da var det selvfølgelig helt uaktuelt å melde 3NT etterpå. Boye og Espen stoppet i 3 ruter og vant kontrakten, men dessverre 10 imp til Danmark.


 I spill 6 tar dessverre Terje litt for mye Møllers tran:


1 spar viser diverse hender, veldig ofte med ruterfarge. Doblingen på 2 spar er bare opplysende og Nils Kåre støtter ruteren på 4-trinnet. Nå tar Terje rett og slett for hardt i når han bare hopper til slem. Det er vel gratis å ta med seg 4 hjerter slik at makker kan cuebidde spar med singelton? Danskene spilte presist i mot med tre ganger spar ut slik at det vokste opp et trumfstikk også. På det andre bordet finner danskene 5 kløver (hvor det ikke er noen trumfhøyning), men dansken tar ruterkappen og går bet! Vi taper bare 3 imp på spillet og får å sitere coach Geo: "Nå har vi helt ufattelig glid!"


Spill 7 gir Danmark et overstikksimp, så finner ikke Nils Kåre og Terje rutertilpassen:

Her ser vi et problem med å spille overføring etter 1 kløver; ruterfargen blir ofte vanskelig å melde. 1 hjerter fra Nils Kåre viser minst 4 kort spar, og når dansken melder inn 2 hjerter er det ingen som føler de har til noe mer. Mulig Nils Kåre skulle meldt en gang til, men 3 ruter er nok krav. Samtidig kan han ikke starte med å vise ruter (1 spar i første melderunde) fordi når han viser spar etterpå er det utgangskrav.

På det andre bordet kan Bilde melde 1 ruter over 1 kløver, og da har de funnet ruterfargen. Heldigvis brenner de utgangen, men danskene får allikevel 7 imp.


Terje og Nils Kåre fortsetter å være uheldig/dårlig i spill 11:

I 4 spar ser det ut til at det er en kløvertaper og en spartaper med den fine sitsen, men allikevel går Nils Kåre beit. Man skulle ikke tro det var mulig, men danskene finner et fint motspill som setter press. Ruter kommer ut og knekten vinner det første stikket. Dansken stikker opp på sparesset og spiller ny ruter. Om Nils Kåre nå spiller ny spar til kapp og Syd har damen dobbel kan han gi nord en ruterstjeling for en bet. Men det blir vel for søkt?!? Jeg modererer meg litt; det er rett for Nord å stikke med sparess om makker har feks Kx slik at han får ruterstjelingen når makker kommer inn på kongen. Men du spiller på at motparten gjør alt rett når du faktisk spiller på det. 

Når Nils Kåre nå spilte spar til kongen og så at den satt 4-1 måtte han bare spille ny spar, og Nord kunne nå spille kløver til esset og få en ruterstjeling for en bet. Pent motspill av danskene, men tror allikevel Nils Kåre skulle vunnet denne. Nå spilte han faktisk på at Nord hadde stukket opp på sparesset fra sparesset tredje. (Sparesset dobbel i Nord er ikke noe problem, siden det er stjelingen som tar beten). På det andre bordet spiller danskene 3NT og vinner en ny neve imp!


 Nettet falt dessverre ute på slutten av kampen, jeg fikk ikke med meg slutten. Men kampen endte med 28 imps seier etter at Boye gjettet bedre enn danskene i 4 hjerter med følgende trumffarge:

AJ9xx mot K

Trumffargen var ikke god, men Boye klarte å spille kongen, så esset og knekten. Det ble vellykket når hjerter ti satt tredje. De ti impene vi vant på det spillet kan bli viktige!

Kommentarer

Får håpa karane har fått gårsdagen ut av hovudet.
Sjølv om det nå kan synast teoretisk, er det fortsatt mogleg å sikra VM-plass med prestasjonar opp mot det beste og litt "hjelp" frå Frankrike, Danmark og Bulgaria.
Lukke til!

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.