Et innlegg fra bloggen Sølvi Remens blogg Sølvi Remens blogg

Norsk bridgefestival er i gang

Den første turneringen, mix par, er nå ferdig og norgesmestrene ble Helen og Espen Erichsen. Gratulerer!

Pallen besto av:

1. Helen Erichsen - Espen Erichsen

2.  Iwona Larssen - Johan Wedeen

3.  Anne-lill Hellemann - Fredrik Helness

Gratulerer så masse til alle medaljevinnerne!

Det ble en spennende avsluning på turneringen. Det så lenge ut til at Anne-Lill og Fredrik skulle stikke av med seieren, men det buttet imot i sluttspurten. Helen og Espen som hadde pustet dem i nakken lenge trakk til slutt det lengste strået.

 

Anne-Lill og Fredrik ledet helt til siste runde og var derfor paret vi fulgte på BBO.
Vi har sett Hellemann-Helness i toppen av resultatlister mange ganger før, men da har det vært andre fornavn på Helnessene.

Fredrik kommer fra en meget god bridgefamilie. Mamma Gunn som har vært i norgestoppen blant damene i ca 20 år og pappa Tor som har vært i verdenstoppen like lenge.

Her viser Fredrik at han kan sine saker:

Han fikk spar ut. Så var det ruterbehandlingen da…

Legg merke til at han i tillegg til kongen mangler 1098. Hvis fargen sitter 2-2 med kongen i kutt har han 7 ruterstikk, men ved å spille på det taper man 2 ruterstikk hvis kongen sitter singel bak og et hvis den sitter singel foran. Hvis kongen sitter singel på en av hendene har han 7 ruterstikk ved å starte med esset.  Fredrik valgte riktig og startet med ruter til esset som droppet singel konge bak.

Når han tok alle ruterstikkene sine fikk Helen i øst kasteproblemer som ikke kunne løses. Hun kunne ikke single hjerteresset, da kan Fredrik spille hjerter så hun måtte spille kløver fra damen. Hun valgte å kaste en kløver i håp om at Fredrik ikke skulle lese sitsen. Men han viste full oversikt og toppet ut damen som nå satt dobbel. Pent spilt!

 

Her viser Anne-Lill at teknikken sitter:

 

Hun fikk kløver ut som hun vant med kongen. Hun spilte nå en hjerter til 10 og damen og vest fortsatte med nok en kløver til damen i bordet. Anne-Lill spilte nå hjerter og fant ut at den satt 3-3. Hun fortsatte med spar til kutt og 3 ganger ruter til denne sluttposisjonen:

 

Når hun nå spiller hjerter 2 har er vest skvist i de sorte fargene. Meget pent!

Legg merke til at skvisen hadde fungert også om øst hadde startet med 3 spar, han måtte også gitt opp sparholdet for at ikke ruter 2 skulle gitt stikk til spillefører.

Fullstending resultatliste finner du her.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.