Et innlegg fra bloggen Sølvi Remens blogg Sølvi Remens blogg

Slem

Lag Høyland vant mot lag Hauge i 8-dels finalen mye takket være meget god slemstatestikk. Her representert ved 7 ruter meldt av Magne Eide og Sven Olai Høyland:

 

Kommentatorene mente at det var noe tilfeldig/heldig at de manglet spar konge i stedet for ruter konge (og dermed kan man melde  7 ruter, men ikke spar).

Jeg tror ikke det, jeg tror at hvis Sven Olai hadde hatt spar konge i stedet for ruterkonge så hadde han vist sparfargen. Nå var det så stor forskjell på fargekvaliteten at det var lite sannsynlig at de skulle spille slem i spar hvis makker ikke hadde 4 korts støtte (over en evt 3NT fra makker kan han melde 4 spar som viser 6-4 (5 dårlige) i ruter og spar).

Godt meldt, gutter!

Resultatliste 8-dels finale finner du her

Kommentarer

ser heller ikke hvordan man unngår sparkontrakt med gode meldesystemer.
Ser for meg 2kl-3kl=ruter for avhopp eller i slemsonen.-3nt = overprøving og ikke rutertilpass(3-tapers hånd)-4sp.=6+ruter,4+ spar,slemsone-4nt=rkc med spar som trumf. må cue med ruter som trumf.

Jeg tror vi misforstår hverandre litt her, Kristoffer. Jeg prøver å si at jeg synes Magne og SO valgte de beste meldingene på hendene sine. Det inkluderer både 2 kløver åpnimg og 3 ruter svaret. Jeg tror til til og med at vi er enige :)

Det er jo tilfeldig. Rune åpnet 1 kl i Øst. Hvordan man skull unngå å sette spar som trumf nå det skjønner jeg ikke.

Totalt 3 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.