Avansert søk


Oppsummering dag 2

Norge startet dagen med oversitt og 12 vp, før det ble 14,39 VP og en god seier mot Irland. Dessverre ble det en tøff sistekamp for Norge som tapte 41-7 mot Ungarn og fikk med seg 2,69 VP.

Til tross for en tung sistekamp, ligger Norge fortsatt godt an på en 4. plass etter dag 2 av EM:

I morgen venter tøffe kamper mot Nederland, Spania og Polen, men det er ingen grunn til å tro at Norge ikke kan få med seg gode resultater i de kampene. Forhåpentligvis blir det også noen BBO-kamper, det vil vi i så fall legge ut informasjon om her når det er klart.

 

EM for damepar

 4 norske par kom topp 24 og gikk videre til A-finalen i EM for damepar.

11 - Stine Holmøy - Maja Rom Anjer

15 - Vicky Chediak - Ranja Sivertsvik

20 - Astrid Steen Lybæk - Kari-Anne Opsal

24 - Gunn Helness - Lise Blågestad

 

Dessverre ble det like bak for Ann Karin og Marianne som ble nummer 26. Forhåpentligvis går det bedre for Ann Karin når EM lag starter søndag.

Masse lykke til til de 4 parene som skal spille A-finale!

Norge på BBO fredag morgen

Norges kamp mot Nederland blir vist på BBO i morgen klokken 10.00.

Også Norges 3. kamp i morgen mot Polen klokken 16.10 blir vist på BBO.

Klubbmestere 2018

Vi Gratulerer Odd Helge Haugland - Espen R. Andersen som årets klubbmestere.

Regelen iår var best 4 kvelder  av 5 uavhengig av hvilken makker, og årets klubbmester vant med god margin, selvom ikke alt avgjort før siste kveld.

Her er oversikt og videre kommer etterhvert alt ryddet opp på selve resultat siden.

Slem fra damenes par-EM

Parallelt med EM for nasjonslag i åpen klasse spilles åpne europamesterskap for veteranpar og damepar. Det er ingen norske veteraner med, men fem damepar som forsvarer de norske fargene blant de 43 deltagende parene. Etter to dager med kvalifisering gikk de 24 beste parene videre til A-finale, og her kom fire av de norske parene med:

11. Stine Holmøy – Maja Rom Anjer
15. Virginia Chediak – Ranja Sivertsvik
20. Astrid Steen Lybæk – Kari-Anne Opsal
24. Gunn Helness – Lise Blågestad

Marianne Homme og Ann-Karin Fuglestad hadde enn bra start på kvalifiseringa, men endte til slutt like utenfor kvalifiseringsgrensa på 26.plass.

 

Maja Rom Anjer (til venstre) og Stine Holmøy under gårdagens spillgjennomgang.

Vi skal ta en titt på et spill fra første spilledag der Stine Holmøy og Maja Rom Anjer meldte seg opp i en sjanserik lilleslem i ruter:

Utspillet fra vest var spar 10, som gikk til liten, liten og spilleførers ess. Stine fortsatte med esset og dama i trumf. Øst var fri andre gang. En tredje runde trumf til tieren brakte blindemann inn. Øst saket to hjerter. Det var tid for å ta kløverfinessen, og den gikk i første omgang bra. Deretter ruter til kongen. På den siste trumfen saket øst en spar. Nå spilte Stine hjerter dame fra bordet. Øst dekket med kongen, og dermed hadde spillefører fire stikk i den farga.

Hele spillet så slik ut:

Før Stine innkasserte det siste hjerterstikket, så det slik ut:

Øst var skvist! Hun hadde ikke råd til å kaste hverken spar eller kløver. Aktuelt kastet hun en kløver. Da kunne Stine spille kløver til knekten og ta for kløver ess, for så å få siste stikk på kløver 8.

13 stikk ga 100 % score på Maja og Stine.

Øst hadde imidlertid sjansen til å beite kontrakten. Det var uforsiktig å kaste to hjerter såpass tidlig i spillet. Om hun fortsatt har 3-korts hjerter idet spillefører er inne på bordet for nest siste gang, vil spillefører kun få tak i elleve stikk (1+3+4+3). Da hun gikk ned på kongen dobbel i hjerter allerede på dette tidspunktet, fikk spillefører tak i det fjerde hjerterstikket og dermed kom sjansen for en skvis og ett overstikk på kjøpet.

Det var ikke urimelig å spille slik Stine gjorde. Det ga sjansen for overstikk, noe som godt kan være viktig i parturnering. Men med den aktuelle sitsen og med optimalt motspill må det spilles hjerter knekt eller liten hjerter fra hånda i stikk fire i stedet for en tredje runde trumf.

Siden Maja og Stine ble beste norske par i kvalifiseringa er det de som starter med det beste utgangspunktet blant våre håp i finalen. Det er nemlig en liten carry-over. Det innebærer at man skal få litt igjen for å gjøre det godt i kvalifiseringa. Normalt er det imidlertid ikke snakk om at det skiller mer enn omtrent en topp fra første til siste par.

Jeg tror Stine og Maja vil kunne være med å kjempe om medaljer. De andre norske parene vil nok også ha et ord med i laget. Jeg vil nevne Gunn Helness og Lise Blågestad som et «jokerpar». Når de først fikk karret seg videre fra kvalifiseringa, tror jeg de kan være i stand til det meste i finalen. Minner om at de tok bronse i tilsvarende turnering i Budapest for to år siden. Men de gjenstår å se om de hever seg de nødvendige hakkene.

Jeg ønsker alle de norske parene lykke til i finalen, og krysser fingrene for at det blir suksess!


NBF-president Kari-Anne Opsal (til høyre) og visepresident Astrid Steen Lybæk spiller A-finale i åpent EM for damepar før de skal delta som NBFs delegater på EBLs
generalforsamling. Kari-Anne er også kandidat til styret i EBL.

2018

Årsmøtet 2017

 

Styremøter 2018

Styremøte 1: Sakslistereferat (xx.xx.2018)