Avansert søk


Kamp 8 - Norge - Nederland

Norge startet dagen mot Nederland på BBO. Etter litt utveksling av IMPs til begge lag, ledet Norge 20-15 etter 10 spill. Så dukket 2 store slemspill opp:

Boye og Espen endte i 6 hjerter etter at Boye hadde vist 18-19 med Hx eller 3 korts hjerter. Som man kan se, er kontrakten ganske dårlig da man må løse trumffargen K4 mot Q97532 med bare 1 taper. 6 spar er en mye bedre kontrakt, og trenger bare majorfargene 3-2, med et par tilleggssjanser. I 6 hjerter måtte syd ha esset dobbel i hjerter eller en av hendene J10 blokk. Slik satt det ikke, og dermed ble det 2 beit. Trøsten får være at også 6 spar går beit slik det sitter.

Ved det andre bordet stoppet Nederland i 4 spar med 11 stikk, og dermed 11 IMP til Nederland.

På spillet etter kom det nok et slemspill, men denne gangen til NS:

Simon de Wijs klinket til med 7 spar, etter at makker hadde vist 6+ spar og 6-8 hp. Espen spilte ut kløver konge til nords ess, som fortsatte med to runder trumf.

Inne i bordet i syd dro han ruter knekt, til kongen i vest og esset i nord. For å vinne kontrakten må spillefører nå spille ny spar til bordet og ruter til 9'eren. Deretter kan han stjele god ruteren, og score 6 sparstikk, 5 ruterstikk + 2 ess. Spillefører valgte i stedet en mer naturlig plan der han la ned ruter dame. Han er da hjemme med ruteren 3-2, men nå som ruteren satt 4-1, måtte han stjele 2 rutere for å få den fargen godspilt. Dermed mangler spillefører et stikk, og den eneste sjansen var hjerterkutten. Heldigvis kunne Espen stikke hjerter dame med kongen og notere en beit!

Ved det andre bordet ble det enda mer action i meldingsforløpet:

Bart Nab i vest prøvde å skremme Kvangraven-Tundal borte fra slem ved å doble både 4 og 5 spar (doblet utgang med overstikk gir mindre poeng enn slem), men de lot seg ikke lure. Da vest stampet i 7 kløver, meldte Nils 7 spar, og dermed kom de i samme kontrakt som åpent rom, men den store forskjellen var at kontrakten ble spilt av syd.

Spilleføringen gikk likt de første 3 stikkene, men da Ulf spilte ruter knekt fra hånden, dekket ikke vest. Dermed slapp Ulf å gjøre rett i ruter neste gang, men kunne nå enkelt fortsette med ruter til damen og stjele god ruteren. 2210 og 20 IMP til Norge!

 

Nederland scoret et par IMP til på slutten, men Norge vant til slutt 40-32, som må sies å være godkjent mot et bra lag!

Brynjar

 Torsdag 21.06 blir det sommer avsluttning i Båsmo BK med premiering og trukkne makkere.

Brynjar

 Sjette kveld av Arv cup 3 ble vunnet av Torbjørn og Torgrim med Rolf og Kurt Ove på andre plass.

Sammenlagt leder Geir og Rolf med Brynjar og Bernt på andre plass.

 

Norge - Polen

Norges siste kamp på fredag var mot Polen på BBO. Norge leverte en solid kamp, mens polakkene hadde flere rufsete motspill, og det endte med 36-6 seier til Norge. 

Allerede i første spill burde Polen tatt ledelsen:

Syd spilte ut ruter ess og skiftet til kløver 6. Espen la knekten i bordet, og stakk damen med esset. Så fulgte en hjerter til kongen som stod, spar til esset og en ny hjerter mot bordet. Syd stakk med esset og fortsatte med liten ruter til stjeling i bordet. Espen tok for spar konge, som avslørte at sparen satt 4-1. Han fortsatte med spar dame, før han kastet sin siste ruter på bordets hjerter dame. Posisjonen var nå som følger:

Inne i bordet i vest spilte Espen kløver konge, som nord trumfet. Dermed var det bare å trumfe neste stikk i øst og ta den markerte kløverfinessen gjennom syd for 10 stikk.

Nord burde ha ventet en runde med å trumfe. Hvis han i stedet kaster en ruter, kan ikke Espen fortsette med kløver 10, for den trumfer nord, og syd får siste stikk på kløver 9. Spiller han i stedet hjerter til stjeling, tar nord de to siste stikkene.

Spillet gikk ut ved det andre bordet, der kløver dame falt under esset uten at spillefører brukte en høy kløver fra bordet, og det ikke var noe problem å få tak i 4 kløverstikk.

I spill 2 vant Norge et IMP der Boye fikk 10 stikk i 3nt, mot 9 stikk på andre bordet. Så fikk polakkene prøve seg i enda et motspill:

Syds 2 spar åpning viste 5 spar og 4+ i en minor, men det skremte ikke Boye fra å melde 4 spar.

Nord spilte ut kløver ess og ny kløver til syds konge. Syd fant nå den eneste beitesjansen i liten spar i stikk 3, for å forhindre at vest får stjålet kløverne sine. Han kan ikke ta for spar ess først, for da mister han kontroll på trumfen, og Boye får enkelt tatt ut trumfen og hevet to kløvertapere på hjerteren.

Boye stakk sparen på hånden og tok for hjerter konge, etterfulgt av en kløver til stjeling.

Inne i øst spilte han nå hjerter ess. Hvis syd trumfer, må Boye trumfe over. Han kan ikke spille trumf, for da tar syd beiten med kløver konge, og spiller han ruter til esset og hjerter dame, kan syd trumfe igjen, og Boye har ingen muligheter for å kvitte seg med kløvertaperen sin.

I stedet for å trumfe hjerter ess, hev syd en ruter. Nå kunne Boye kvitte seg med kløveren sin, ta for ruter ess og fortsette med hjerter dame. Hvis syd ikke trumfer, hiver Boye en ruter, og har bare spar igjen og får en taper for esset. Trumfer syd, trumfer Boye over og er fortsatt lengst i trumf før han presser ut spar ess.

Merk at Boye måtte spille nøyaktig og ta en ruter honnør før han spilte hjerter dame. Hvis han trumfer seg hjem uten at syd må trumfe, blir han trumfmatt, derfor måtte han innkassere vinnerne sine før han fikk tatt ut trumfen eller tvinge syd til å trumfe på veien. Tar han hjerter dame først, kaster syd sin siste ruter, og Boye får ikke med seg noe ruterstikk.

Allan og Terje spilte nøyaktig i mot på andre bordet, og hentet inn en doblet beit for 13 norske IMP.

På spillet etter fikk Allan og Terje hjem 5 kløver doblet med 2 overstikk og +1150, mens Espen og Boye lot doblingslappen bli igjen i meldeboksen for 11 nye IMP til Norge.

Norge vinner senere en 6'er etter at polakkene nok en gang ikke treffer motspillet, og uten flere store svinger vinner Norge til slutt 36-6 og får med seg 16,73 VP mot er bra lag.

Norge tilbake i ledelsen!

Etter 3 fine seire mot Nederland, Spania og Polen, er Norge tilbake igjen på tabelltopp, 0,08 VP foran Italia:

Som vi ser, har også Hellas kommet seg opp topp 10, til tross for 20-0 tapet mot Norge i første kamp. De startet bl.a. dagen i dag med en god seier over Italia, og avsluttet med å knuse våre danske naboer.

Norge startet dagen med 40-32 seier over Nederland, som har hatt en dårlig dag.

I dagens andre kamp var motstanderen Spania, og vi lå under en del i starten, men kom tilbake og vant 37-33.

I dagens siste kamp ble det en god 36-6 seier over Polen, og Norge tar med seg ca. 40 VP fra dagen.

Det norske laget kan igjen overnatte på tabelltopp, og forhåpentligvis blir det ikke for siste gang!

I morgen er det kun 2 kamper for det norske laget, noe som skyldes at det på kvelden skal være premieseremoni for damepar og veteranpar, samt åpningsseremoni for alle klasser i EM-lag.

I Norges første kamp blir det et spennende nabooppgjør mot Sverige klokken 13.00, mens Litauen venter i kamp 2 klokken 15.40! Vi får tro og håpe at kampen mot Sverige blir vist på BBO, og informasjon om det kommer her på siden i løpet av kvelden.

I EM for damepar er Stine og Maja beste norske par på en 7. plass etter første dag av finalen, som spilles ferdig i morgen. Resultater her

UKE23

Påmelding til bridgefestivalen i Drammen?

 Som i fjor er også årets Bridgefestival med en rekke forskjellige, både par og lag, NM- turneringer men også åpne korte turneringer i kategorien Bridge for alle. Ønsker du kurs finns det også mulighet for det, og man har en ordning for å finne makker om det trengs. Gå på www.bridge.no der du finner Norsk Bridgeforbund sin hjemmeside med info om opplegg, turneringsmenu m.m. ER du tidlig ute med påmelding til hovedturneringer vanker det litt rabatt. Festbridgen starter i Drammenshallen den --- og avsluttes ---. Har du ennå større ambisjoner er kanskje Marit Sveaas internasjonale turnering i Operaen, Oslo den ---- noe å satse på. Der er det skyhøye premier men også meget skarp konkurranse.

 Likevel, ta PC- en fatt og sørg for å stille til dyst med mange kjente fra norsk og utenlandsk bridgemiljø!

 

EM- lag i Ostende 6/6-16/6.

 Norge stiller lag i åpen-, dame,- og veteran- klassene. Først ute var landslagene i åpen klasse som kl 10.00 onsdag6. st5artet full «Round Robin», alle mot alle over 11 dager, totalt 33 kamper pluss en walk over. Det møter nordmennene de sterkeste motstanderne på slutten, så det gjelder å sope inn mye mot de antatt svakere. 1. runde mot Hellas gikk ypperlig, allerede fra start var Nils Kvangraven (N)- Ulf Tundal (S) i åpent og Boye Brogeland (V)- Espen Lindkvist (Ø) i lukket kraftig på hugget. Hjemmeseier 60-0 imp var formidabel start. Ledelse allerede, men det er lang og krevende løp  framover. Gl videre!

 Damelagene (23) og Veteranlagene (21) storter sin spilling 10.juni og i samtlige klasser er de 8 beste sammenlagt kvalifisert for VM-turneringene til høsten.

 Dere som liker å følge med underveis kan hver dag se på 4-5 kamper overført på BBO samt få resultatlister for hver runde og totalt i turneringene på nett: http://db.eurobridge.org/repository

 Spill 4 ga 12 imp i gevinst. Du kan ja prøve å gjette kontraktene, og hva du helst ville spille Ø-V som melder i fred (Nord kan gå innpå 1 spar) i 2. runde.

                              Sp AJ1087

                              Hj J93

                              Ru J973i Belgia.

                              Kl 6

Sp D962                             sp K

Hj 8765                               hj AD

Ru AD84                             ru K65

Kl J                                      kl AKD10542

                              Sp 543

                              Hj K1042

                              Ru 102

                              Kl 9873

 I åpent rom åpnet Popakynia med 1 kløver i 3. hånd, Filios  i Vest svarte 1 hjerter og Kvangraven gikk innpå me3d 1 spar. Øst overmeldte, fikk svar 2 NT (hold) og løftet bare til 3 NT. Med ruter ut ble det 11 stikk, 1|2 er jo enkelt å få med 1+1+3+7 stikk å kunne hente, men hjerter ut holder til bare 11.

 I lukket rom åpnet Lindkvist imed 2 kløver, Brogeland svarte 2 ruter og Øst gjenmeldte 3 kløver, fikk svar 3 ruter men på 3 NT inviterte Boye med 4 kløver og via kontroll 4 ruter ble 5 kløver løftet til lilleslem, 6 kløver. Her var hj  AD beskyttet og 12 stikk bombesikert hjemme for +12 imp.

Allan Livgård- Terje Aa utgjør det siste paret som også har NPC (Christian Vennerød) og coach ( Sten Bjartnes) med til Belgia.

 

To- tre viktige regler for spilleføring.

 Etter utspill, tell sikre stikk og tapere og planlegg muligheter for å etablere nye stikk og måter å unngå tapere på. Du må være forsiktig og ta vare på forbindelser som trengs, ikke sløse dem bort unødvendig.

 Har du f.eks. KJ9 mot D862 er det normalt best både i grand og trumf å spille honør fra korteste hånd. Da vil du ikke blokkere deg selv og får 4 stikk godspilt selv med A1075 imot.

 Har du KD3 mot 1082 er det viktig å kunne spille fra svak side opp mot den sterke for å ha best sjanse for å vinne to stikk. Det samme om du har AJ9 mot 104. men her tar du dobbeltfinesse og har 75 % sjanse for 2 stikk ( om Syd har minst ett bildekort).

Sp AJ97                              sp D105

Hj D109                              hj AJ83

Ru KD83                             ru J4

Kl D6                                   kl AJ3

 Er du i 3 NT med ru 10 ut fra Nord kan du på en god dag få 12 stikk hvis alle bildekortene sitter i saks. Men bytter Nord og Syd kort så Nord har sp K og ru A nens Syd har hj K og kl K er det normalt bare 10 stikk å hente.

 Noen kombinasjoner skal du hvis det er mulig unngå å spille selv.

A104 mot K92, D765 mot J4, D74 mot J6 og D73 mot A104, K104 mot 96. Spiller du selv gir det normalt tapere men er motparten uforsiktige og rører fargen får du ekstra stikk. Husk bare den viktigste av alle reglene, legg lavt i 2. hånd unntatt når det er nødvendig for å hindre motparten i å få billige stikk. Liten i grand opp mot blindemanns A1072 og du har i 2. hånd J64. Du legger vel ikke i knekten? Makker har D2 og dere sløser da bort et sikkert stikk! Fysjom.

 

Store muligheter!

 I Torsnes BK mandag denne uka var det flere spill man kunne boltre seg litt ekstra i. Her et eksempel Vestgiver og alle i faresonen.

Sp DJ8                                sp AK75

Hj A8                                   hj -

Ru AD1053                        ru K96532

Kl 653                                 kl AK5

Mot Molander (Ø)- Lian (VS) åpnet Nord med 2 hjerter, svake 2, og Knut doblet opplysende. Syd passet merkelig nok (hadde 5- kort bra hjerterfarge) og May Liss hoppet til 3 grand, 12 hp+ og sikkert hold i hjerter. Da tok Knut sats og hoppet til 6 ruter! Bare ett par til kom så høyt, det var Hildur Rostad- Hanne Rostad med topp for 6 grand. Med den supre tilpasningen ble det 13 stikk. 7 NT og 7 spar vinnes også.

 Arne Marthinussen og makker fant beste utgangskontrakt. Der passet Anne Langgård (N), Arne åpnet med 1 ruter, Herlov Langgård (S) gikk innpå med 1 hjerter og Vest krevde med 2 hjerter. Da Nord hoppet direkte til 4 hjerter tok Marthinussen med muligheten for sparkontrakt, og 4 spar fikk stå for 13 stikk. Mye bedre score enn utganger i ruter de fleste kom i.

 

Gressvik BK 4/6. 14 par, M= 0

1.Eva og Tormod Eriksen +37,8

2.Ragnar Andersen- Jan Arnesen +27,2

3.Hellen Ødegaard- Johnny Bråthen +14,2

4.Siggen Holden- Kari Gudmundsen +10

5.Bjørn Brovold- Hans Petter Brynildsen +10,2

6.Monika Bråten- Geir Næss +4,2

 

Torsnes BK 4/6. 14 par, M= 0

1.Arne Marthinussen- Tore Farbrot +49

2.Hildur Rostad- Hanne Rostad+29

3.May Liss Lian- Knut Molander +18

4.Knut Lerfald- Svein Åstrøm +15

   Lise Klev- Ingebjørg Berger +15

6.Svein Grimstad- Flemming Johnsen +10

7.Britt Holt- Anne Karin Kjøniksen +3

8.Anne og Herlov Langgård +2

  Odd Askerød- Arild Pettersen +2

10.Øyvind Larsen- Arne Aarø +0

 

Fredrikstad BK 5/6. 22 par, M= 0

1.May Liss Lian- Knut Molander +67

2.Atle Evensen- Arild Simensen +51

3.Eivind Ruud- Egil Meyer +49

4.Johan Wedeen- Flemming Johnsen +45

5.Herlov Langgård- Jan Erik Olsen +33

6.Tormod Eriksen- Per Baardsen +30

7.Erik Lande- Håkom Ingul +20

8.Thor Helle- Øystein Borgaas +13

9.Tone Annette Olsen- Tore Farbrot +9

10.Tom  Gjøs- Lars Helgesen +5

11.Arne Jordestedt- Ove Gundersen +0

 

Pensjonistbridge 7/6. 16 par, M= 0

1.Lillian Star Solli- Jan P. Johannesen 187

2.Hans Petter Stavrum- Arnt Løfblad 179

3.Gunnar Bergmann- Tormod Eriksen 177

4.Knut Klever- Jens Henrik Utne 175

5.Arne Storvik- Tore Farbrot 169

6.Gerd Skjærstad- Eva Eriksen 165

  Hellen Ødegaard- Johnny Bråthen 165

8.Siggen Holden- Kari Gudmundsen 161

9.Tore Falch- Knut Borge 155

   Grete Simonsen- Geir Næss 155

To siste ganger spilles før pause i sommerferien.

 

Klubb 44 den 7/6. 10 par, M= 72

1.Egil Gundrosen- Roald Adamsen 84

2.Tone Nordstrøm- Morten Olsen 83

3.Per Kristiansen- Jan Heimdal 82

4.Hellen Ødegaard- Johnny Bråthen 81

 Det blir nå sommerpause fram til 16. august.

 

Sarpsborg BK 7/6. 25 par, M= 0

1.Ove Gundersen- Gunnar Pettersen +77

2.Knut Molander- Rene Eriksen +57

   Egil Hansen- Jørn Johnasen +57

4.Jan Thore Karlsen- Kjell Aadahl +44

5.Thor Kjennbakken- Jan Steinar Mydland +29

6.Hanne Høgmo- Øystein Loe +25

7.Tommy Lødding- Olav Erik Didriksen +23

8.Trond Juliussen- Tommy Blom +19

9.Arne Jordestedt- Flemming Johnsen +14

10.Gorm Norstad- Jan Talberg +12

11.Olav Kirkebø- Torfinn Wilhelmsen +7

12.Herlov Langgård- Bjørn Brovold +4

13.Arild Olsen- Håkon Ingul +2

14.Tom Gjøs- Geir Holth +0

Norge - Sverige på BBO

Norges kamp mot Sverige lørdag klokken 13.00 blir vist på BBO!

I tillegg møter Norge Litauen klokken 15.40, men den kampen blir ikke overført på BBO.