Advanced search


U21-laget til topps i B-finalen

Det norske U21-laget hadde en meget god spilledag, og gikk helt til topps i B-finalen i Board-a-match-turneringa i Ungdoms-VM.

Finalen gikk over 39 spill, og Norge oppnådde scoren 59. Ned til Egypt på andreplass var det seks poeng.

Resultater (oppdateres forhåpentligvis)


Norge U21 avsluttet mesterskapet med stil ved å gå til topps i B-finalen i Board-a-match. (foto: Sofie G. Sjødal)

Vær på høyden i motspill!

Det dukker mange interessante spill opp i løpet av et langt mesterskap. Denne gang skal vi ta et tilbakeblikk på et spill som dukket opp i en av de innledende rundene. La os si kontrakten er 3 grand i syd etter meldingsforløpet du ser under. Du skal spille ut fra vests hånd, og det mest naturlige er vel en spar. Når du ikke har noen åpenbart gode alternativer, er det vel bare å prøve si lengste farge, eller? Men denne gang velger du å spille ut hjerter 3 (norsk fordeling), og nords kort blir lagt i bordet:

Spillefører ber om en liten i bordet, og makker følger med tieren før spillefører vinner stikket med dama. Han fortsetter med ruter 9 som går rundt til makkers knekt. Tilbakespillet fra makker er hjerter 2 (norsk fordeling fra gjenværende). Spillefører følger med en liten, og du vinner stikket med esset. Hva fortsetter du med når du er inne i følgende posisjon?

Her er det essensielt å telle spilleførers stikk! Vi er alle vant til å telle stikk som spillefører, men det er ikke sikkert vi er like påpasselig med å telle spilleførers stikk når vi spiller motspill. Om vi husker det, kan det være til stor hjelp for å finne beste motspill!

I denne situasjonen kan vi som vest se at spillefører har fem ruterstikk og to hjerterstikk. Det vil si at kontrakten alltid står om spillefører har begge de svarte essene. Dermed må vi spille på at makker har ett av disse essene. Det er nemlig ei forutsetning for at det skal kunne bli beit.

Men hva skal det spilles i stikk fire?

Ved å skifte til kløver konge vil det i praksis alltid bli beit så lenge makker har ett av de svarte essene. Skift til kløver konge, og se på makkers signal. Om han har esset i kløver, kan dere hente tre kløverstikk i tillegg til ett stikk i hver av de røde fargene. Om makker legger svakhet, må du spille på at han har spar ess i stedet. Merk at spillefører ikke kan stikke kløveren om han sitter med ess-knekt. Da kan nemlig makker spille kløver gjennom inne på spar ess, og dere får to kløverstikk i tillegg til ett stikk i hver av de andre fargene.

Om makker legger svakhet i kløver og du får beholde stikket på kløver konge, hva spiller du da?

Da er det bare å skifte fot og gå tilbake til hjerteren. Makker spilte fordeling tilbake, og hjerter 2 kan ikke være noe annet enn gjenværende trekortsfarge. Dermed får vi satt opp den siste hjerteren til makker og kan hente to hjerterstikk i tillegg til ett stikk i hver av de andre fargene - fortutsatt at makker har spar ess.

Hele spillet så slik ut:

På kløver konge legger makker styrke med femmeren. Dermed kan dere fortsette med fire kløverstikk og ta to sonebeit i kontrakten.

Dette er et klassisk eksempel på hvor viktig det er å være på høyden i motspill. Om du sløvt fortsetter med en hjerter, blir det hele elleve stikk på spillefører. Hvilken forskjell!

Terminliste

Terminliste høsten 2018 1-kveldsturnering 23. august 2018 1-kveldsturnering 30. august 2018 1-kveldsturnering 6. september 2018 Handicapturnering 13. september 2018 Simultanturnering 20. september 2018 1-kveldsturnering 27. september 2018 1-kveldsturnering 4. oktober 2018 Simultanturnering 11. oktober 2018 1-kveldsturnering 18. oktober 2018 1-kveldsturnering 25. oktober 2018 Simultanturnering 1. november 2018 1-kveldsturnering 8. november 2018 1-kveldsturnering 15. november 2018 Simultanturnering 22. november 2018 1-kveldsturnering 29. november 2018 Handicapturnering 6. desember 2018 1-kveldsturnering 13. desember 2018 1-kveldsturnering/Juleavslutning 20. desember 2018 .

Nyheter

 EIDSKOG  Starter sommerbridge tirsdag den 29.05.18 Og vill spille ver tirsdag

i hele sommer. Passer fint med en harry tur før spilling, den starter kl 18,30

i ungdomslokale på magnor.   MØT OPP

Ny nyhetsartikkel

KRETSEN HAR FÅTT NYTT

KONTONUMER, DETTE FINNER DERE

UNDER STYRE PÅ KASSERER

 

                                         OBS!

Ny nyhetsartikkel

Vi gratulerer vinnerne av KM par

Ny nyhetsartikkel

Turnering: Nesmesterskapet 2018

Turnering Nesmesterskapet 2018 Start: 30. september 2018 - kl 10:00
Slutt: 30. september 2018 - kl 18:00
Arrangør Haga og Aurskog BK Spillested: Haga Samfundshus, Hagaplassen 15, 1929 Auli
Klasse Åpen  
Type Par / Serie / Vanlig parberegning Kretspoeng
Startkontingent 500,- pr. par  
Påmeldingsfrist 26. september 2018 Kontaktperson:
Dag Håvard Skogholt

Antall spill 42
Maks antall par/lag 32  
Antall påmeldte 1  
Premiering / 
VIKTIG INFO!
Pengepremier. Antall spill avhenger av deltakelse, men blir minst 42. Ved stor interesse kan turneringen avholdes som monradturnering