Avansert søk


Nok en storseier for veteranene

Etter 4 kamper ledet de norske seniorene foran Romania, og da disse to lagene møttes i kamp 5, ble det nok en storseier til veteranene!

Den første store svingen kom på spill 6:

Brødrene Mæsel viste på det andre bordet at det ikke alltid lønner seg å melde inn, selv i gunstig, og der gikk meldingsforløpet 1NT-3NT. Syd kunne spille ut hjerter dame og godspille 4 hjerterstikk og ruter ess. Spillefører hadde ikke mer enn 8 stikk, og dermed +100 til Norge.

Ved det andre bordet meldte syd inn, og da kom Norge i 5 kløver i stedet, som er en mye bedre kontrakt. Når ruteren sitter så fint som nå, står det til og med 12 stikk. Selv uten innmelding har det norske paret system for å unngå 3nt, der vest kan melde 2sp etterfulgt av 3hj for å vise 3 korts spar og minst 5-4 i minor. Da vil de også komme i 5 kløver.

 

 Peter Marstrander har all grunn til å være fornøyd med starten.

Så hentet Norge flere IMP på spill der rumenerne gikk flere sonebeiter:

Peter spilte ut kløver 4 til syds dame, som fortsatte med ruter til knekten og østs dame i stikk 2. Tor skiftet til spar 4, syd la liten, og vest vant med knekten og spilte ny kløver.

Syd vant kløveren med kongen og spilte ruter til kongen som stod. Så fulgte spar 9, som fikk seile til vests dame. Peter kunne nå godspille kløveren med kløver knekt, med ruter ess som innkomst, og spillefører fikk ikke mer enn 3 kløverstikk, hjerter ess og et ruterstikk for 300 i beit.

Ved det andre bordet sa Roald Mæsel pass i syd, og brødrene hentet en beit for 8 norske IMP.

Tor Bakke er klar til å møte vår neste motstander - Ungarn.

På spillet etter gikk rumenerne beit igjen:

Syd tok en sjanse på 3NT over 2NT, som kunne være en svak hånd med minor. Øst spilte ut hjerter dame, og kontrakten står med ruter ess foran og ruteren 2-1.

Spillefører burde kanskje larsjert utspillet, men gikk for kontrakten ved å stikke med kongen og spille ruter i stikk 2. Da kunne vest stikke kongen med esset og spille ny hjerter. Vest måtte komme inn igjen i ruter, og da hadde motspillet 4 hjerterstikk og 4 minorstikk for 4 beit og +400!

Ved det andre bordet stoppet Mæsel i 3 ruter med 9 stikk, og dermed fikk Norge 11 IMP til!

Norge vinner til slutt 56-10, og skal møte Ungarn i dagens siste kamp.

Tolle Stabell

Leif-Erik Stabell

Live-referat fra Norge - Island

Omtrent halvveis inn i dagens tredje kamp, var både damelaget (øverst) og veteranlaget i ledelsen:

La meg understreke at det er lenge igjen, men dette er uansett veldig gledelig lesing sett med norske øyne!

Vårt lag i åpen klasse fikk en flott start på oppgjøret mot Island. Alle med norske bridgehjerter håpet at dette er vendepunktet!

I kampens tredje spill fikk Allan og Terje stoppet fint i delkontrakt i ruter, mens islendingene gikk et par sonebeit i 3 grand:

3 ruter fra Terje i syd viser konstruktive kort i disse soneforholdene. Allan hadde uansett ikke gode nok kort til å gjøre noe mer, og dermed ble det sluttkontrakten. Der var det ni enkle stikk, mens Espen og Boye hadde fire hjerterstikk og to ess mot 3 grand. 7 IMP til Norge.

Noen spill senere fikk Espen utdelt voldsomt gode kort:

Han nøyde seg med 4 spar over 3 spar fra Boye, og dermed endte de i en sunn kontrakt. Utspillet var en liten hjerter, som gikk via knekten i syd til spilleførers ess. Han fortsatte med å seile spar dame rundt til syds konge. Det var ikke heldig med den aktuelle sitsen, men veldig naturlig i og med at sparlengden etter alt å dømme er i nord og spillefører har svært begrenset med inntak på hånda. Det var uansett ingen fare så lenge kløveren oppførte seg. Alt nord fikk var to trumfstikk, og dermed ble det ti stikk på spillefører.

Ved det andre bordet tok islendingene hardere i:

6 spar var ikke mulig å vinne, slev ikke om spillefører legge ned spar ess. Aktuelt endte det med to beit og 200 inn for Allan og Terje. Dermed kunne vi notere 13 IMP i Norges kolonne. Etter halvspilt kamp ledet Norge hele 35-0.

Dessverre skulle det komme to store tapsspill i andre del av kampen. I det første av dem meldte Boye tilsynelatende veldig forsiktig:

Espen tok ti stikk i 2 spar. Det satt fint, og nettopp det var ingen ulempe for islendingene, som meldte hardere:

Allan fant det utspillet som gjorde at spillefører kunne føle seg litt presset, nemlig kløver 7. Terje fikk beholde første stikk for nieren. Han skiftet til ruter 10, som gikk til Allans konge. Ny ruter fra Allan vant spillefører med dama på hånda. Han innkasserte så de to kløverstikkene, før en hjerter til kongen fulgte. Spar til esset ble etterfulgt av en ny hjerter mot bordet. Allan vant med kongen, og fridde seg med spar knekt. Etter å ha vunnet stikket med kongen, spilte vest en ruter til knekten og innkasserte så hjerter dame. En spar satte nord inn, og han måtte gi spillefører det siste stikket for ruter ess. Ni stikk og 10 IMP til Island.

Så hadde Island flaks:

Denne kontrakten var mildt sagt hardmeldt, mend det satt som det skulle. Dermed kunne Island notere 1370 inn. Ved det andre bordet stoppet Allan og Terje i en langt sunnere kontrakt:

Den gunstige sitsen gjorde at det ble tolv stikk i hjerterkontrakt også, men det ble uansett 12 IMP til Island.

I nest siste spill fikk Island inn en dobbeltscore som ga 11 IMP. Da var nesten hele forspranget oppspist, men heldigvis fikk Norge inn en utgangssving i siste spill.

Dermed ble det 12 IMP til Norge på siste spill, og Norge vant kampen 50-33. IMP-differansen på 17 IMP gjør at Norge får med seg 14,39 VP fra dagens siste kamp. Laget er nå oppe på 7.plass, men det er bare ett drøyt poeng ned til Israel på niendeplass. Samtidig er det såpass jevnt at det ikke er mer enn ni poeng opp til medalje. Det blir spennende å følge veien videre!

Sommerbridgen 4.kveld

Elisabeth Solum og Kurt Ove Thomassen vant fjerde kveld i Sommerbridgen med 65,7 foran Torgrim Straumbotn og Torbjørn Ravlo med 56,9. På tredjeplass fulgte Oddbjørn Handå og Hans Egil Ro med 54,6.

I sammendraget etter fire kvelder leder Martinus Birkelund med 212,1 foran Eva Schytte med 193,3.

Se alle reultatene under les mer...

Oppsummering av dagen

Etter dagens spilling har vi følgende status for våre lag i EM:

Åpen klasse: Norge er på syvendeplass med ni poeng opp til medalje og ett poeng ned til niendeplass (førsteplassering som ikke gir VM-plass)

Dameklassen: Norge er på andreplass med tre poeng opp til lederlaget Polen og 24 poeng ned til niendeplassen (første plassering som ikke gir VM-plass)

Veteranklassen: Norge leder, og har halvannet poeng ned til Frankrike på andreplass, mens det er 23 poeng ned til niendeplassen (førsteplassering som ikke gir VM-plass)

Vi kommer tilbake med noe mer stoff fra dagens spilling i løpet av kvelden.

I morgen spiller alle klassene tre kamper (klokka 10.00, 13.20 og 16.10). Dessverre får vi ikke se Norge på BBO, men det er uansett spennende å følge med!


De norske damene har fått en super start på EM med seire i de seks første kampene!

Mandag 11.06.18

 Seier til Knut Aage og Svein i kveld

Sommerbridge 5. kveld

 Jøran og Randulf Aunan gikk seirende ut av årets 5. sommerbridge foran Arnt Ola Løhre - Kjell O Helmersen og Joakin Sæther - Svein Ingar Sæther på tredje plass. Sammenlagt har fortsatt Per Mælen en solid ledelse. Svein Ingar Sæther har overtatt andreplassen, mens siste plass på pallen så langt er John Andreassen. Ingen har så langt fått et eneste skikkelig godt resultat så alt er åpent. 

Boye lurt av merkelig motspill

Norge fikk en tung start på dagen med tap mot både Latvia og Bulgaria, før det ble en etterlengtet seier mot Island. Allerede i dagens første spill, ble Boye villedet til å velge en tapende variant etter et litt merkelig motspill av latvieren:

Etter 1NT-åpning i syd og overføring i nord, ble Boye spillefører i 4 hjerter. Vest spilte ut kløver 5 (4. høyeste) til esset i øst, som skiftet til spar 8 (2./4.). Vest stakk kongen med esset og fortsatte med kløver til stjeling med hjerter 7 i øst. Så kom ruter 9 i skift, som også var 2. eller 4., slik at øst lovet en høyere en 9'eren.

Boye lot ruteren gå til esset i bordet og dro hjerter knekt. Øst dekket med kongen (i tilfelle makkeren skulle ha singel dame...) og syd stakk med esset og spilte ny hjerter til 10'eren, der vest kastet en kløver og øst fulgte med den siste trumfen.

Så spilte Boye ruter fra bordet, der øst fulgte med 6'eren. Det ser nå ut som øst har startet med 4 rutere, men så var spørsmålet om han hadde skiftet fra Q986 eller 10986. Fra Q986 kunne det være katastrofalt å skifte ruter, i tilfelle syd har KJ10 og et valg om hvilken vei han skal kutte ruteren. Har han 10986 ser det mindre risikabelt ut å skifte ruter.

Boye satset på at det var den siste varianten og gikk opp på kongen, men det ble feil da kortene satt slik:

Øst kunne helt trygt fridd seg med hjerter 9 i stikk 4, men denne gangen ble det veldig heldig å skifte ruter, da det førte Boye bort fra den ellers naturlige ruterfinessen. Av og til er det enkle ofte det beste, men i det lange løp vil nok Boyes dype analyser gi mer poeng inn enn ut.

Selv ikke de beste gjør alt rett!