Avansert søk


Overnatting festivalhotellene

Norsk Bridgefestival samarbeider med Nordic Choice Hotels angående overnatting under festivalen. I Drammen er det to hoteller i kjeden som tilbyr alle festivaldeltakere gode priser på overnatting. Vi oppfordrer alle deltakere til å booke rom direkte med bookingkode, og ikke via tredjepartsleverandører som booking.com/hotels.com etc. Det sikrer at vi også i fremtiden kan tilby gode overnattingsavtaler med forutsigbare priser til alle festivaldeltakere.

Nytt av året er at begge festivalhotellene bookes med bookingkoden BRIDGE2018 direkte på www.choice.no
(Trykk på "Har du booking- eller rabattkode?" og legg inn BRIDGE2018 før du søker opp Drammen og dine datoer)

Comfort Hotel Union Brygge
Festivalhotellet ligger nydelig plassert på Papirbredden og kan tilby 140 flotte hotellrom samt suiter designet med egne tema. Hotellet vil være vertskap for kveldsturneringene.

Enkeltrom per natt inkl. frokost: kr 811,-
Dobbeltrom per rom per natt inkl. frokost: kr 986,-

Kontaktinfo:
Tlf: 32 21 70 01 - Epost: co.unionbrygge@choice.no


Clarion Collection Hotel Tollboden
I kort avstand fra Drammenshallen ligger Tollboden med 127 rom og kveldsmat inkludert. Hotellet vil i tillegg selge lunsj til festivaldeltakere.

Enkeltrom per natt inkl. frokost og kveldsmat: kr 885,-
Dobbeltrom per rom per natt inkl. frokost og kveldsmat: kr 1225,-  

Kontaktinfo:
Tlf: 32 80 51 00 - Epost: cc.tollboden@choice.no


 
Bakgården på Tollboden Flott resepsjon på Union Brygge som også blir vertskap for kveldsturneringene. 

Sweet Dreams

Festivalhotellene og Bridgefestivalen gir penger til Unicef med din hjelp:

"Ved å si nei takk til rengjøring av hotellrommet, under opphold mer enn en natt, sørger du for en trygg natts søvn for barn utsatt for menneskehandel.
For hver natt gjester avstår fra romrengjøring, vil hotellet donere en sum til Unicef. Sammen kan vi hjelpe flere."

 

Staben på Bridgefestivalen har bedt om at dere rom bare blir rengjort hver femte dag, kanskje du kan bidra også?
 

Årsmøtet i Myra Bridgeklubb utsettes til Torsdag 08.03.2018. Alle er invitert til Myra Påskebridge den Søndag 25.03.2018 !!!

 Årsmøtet i Myra Bridgeklubb utsettes til Torsdag 08.03.2018 kl.18.00. Alle er invitert til Myra Påskebridge den Søndag 25.03.2018  !!!l

 Påmelding  her :      http://bridge.no/ruter/turneringsinfo/1/3160   

  Hjertelig Velkommen til  Myrabeitens 30 års ubileums turnering  Onsdag den 09.05.2018 kl. 18.00 !!!   Påmelding her :   http://bridge.no/ruter/turneringsinfo/1/3161                                                                                                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

Landslag åpen klasse Ny

Landslag åpen klasse

 Norsk Bridgeforbund har tatt ut de tre parene som skal representere Norge i EM for nasjons...

Winter Games i Monaco Ny

Winter Games i Monaco

 I morgen starter 2nd European Winter Games i Monaco. Zimmermann Cup starter opp med k...

UKE07-18

Glimt fra klubbmesterskapet iFBK

 Tirsdag ble 3. av i alt 5 kvelder med klubbmesterskap spilt på musikkhuset. Man må spille sammen som fast par minst tre av kveldene men kan ha reserve eller frafall inntil to kvelder. Da får man 45 %, og med 5 noterte resultater strykes det svakeste. Bare A- og B- medlemmer kan bli klubbmester.

 Arild- Atle, Per- Svein og May Liss- Knut er i føring men flere kan avansere i sammendraget. Kommende tirsdag er det bare vanlig kveldsturnering fordi vinterferie da gjør at KM er droppet til uke 9 og 10.

 Et par spill eksempler som viser vor fort man kan utnytte til egen fordel omstendigheter som avdekkes underveis i meldinger og spill. Og så gjelder det ofte å være litt edruelig mht hvor hardt det bør satses.

 I spill 9 var May Liss Lian (S) og Knut Molander (N) våre motstandere. Nord giver og ØV i faresonen.

                               Sp AJ853 

                               Hj 72

                               Ru D542                                                                                                      

                               Kl 65

Sp -                                       sp KD96

Hj DJ63                                hj A4

Ru KJ1063                           ru 987

Kl A1094                              kl D732

                               Sp 10742

                               Hj K10985

                               Ru A

                               Kl KJ8

  Knut og undertegnede passet før May Liss åpnet med 1 hjerter (5+). Pass fra Jan Erik (opplysende dobling uaktuelt uten spar men 2 ruter kan muligens forsvares) og svar 1 spar (4+ og 6+ hp). Jeg passet selvfølgelig påny og May Liss meldte 2 spar og med svak invitt fra makker valgte Nord likevel å passe. Der var få andre som stoppet på så lavt trinn, mange var helt i utgang!

 Ru 9 ut til esset og på trumf var jo Vest utsolgt og sakte nok en ruter. Trumf knekten kunne jeg stikke med damen og tenkte at Nord godt kunne ha f.eks hj Jx. Derfor hj 4 opp igjen for å gi spillefører et  mulig valg, men Knut vant med kongen. Ny hjerter løp til esset mitt og så fristet jeg med liten kløver, men nytteløst da Molander valgte å bruke knekten fra bordet. Jan Erik vant med esset og fortsatte med ny kløver til kongen i bordet. Molander kunne så stjele siste kløver hjem og spille ruter til røff i bordet som sitt 5. stikk. Hjerter til knekt, sp 3 og overstjeling av meg med 6-eren. Nå var jeg nærmest tvunget til å gi opp ny ruter til stjeling med sp 7. Ser leserne hvordan Molander fikk tryllet til seg nok to stikk?

 Han fortsatte med ny hjerter og stakk med trumf ess og kunne fri seg med ru D. Dermed måtte også sp 10 som lå singel igjen i bordet gi stikk, min beholdning K9 kunne jo ikke forhindre det. Trumfhøyning av beste sort og + 7 (av 9 mulige) i utbytte.

 

I runden etter pause halvspilt satt Johan Wedeen (S)- Magnus Larssen (N) som våre motstandere. Jeg (Ø) var giver men i gunstig sone.

                               Sp A4

                               Hj 7

                               Ru AJ94

                               Kl AJ8652

Sp J1097                              sp D832

Hj J43                                   hj K10862

Ru KD865                            ru -

Kl 7                                        kl D1043

                               Sp K65

                               Hj AD95

                               Ru 10732

                               Kl K9

 Pass fra meg, 1 ruter fra Johan og etter pass fra Jan Erik svarte Magnus 1 grand som var krav! Med gunstig fordeling syntes jeg en opplysende dobling nå kunne forsvares (til tross for bare 7 hp, men passet hånd og alle umeldte), Wedeen passet, Olsen meldte 2 spar og Larssen krevde med 3 spar som Syd svarte 3 grand på. Selv med god 6- korts kløver og 4- korts rutertilpasning valgte Magnus å passe. Mange par hadde meldte slem i ruter og grand med til dels betelass, -800/ -1100.

 Sp J ut til esset, og avslørt som jeg var fortsatte Johan med kløver til 9-eren! Logisk, men jeg burde kanskje lagt i 10-eren for å sikre ett stikk men håpte jo på to! Så kom ru 10 som Jan Erik logisk sett (sikre mot 3 stikk der for Syd) med damen og esset vant. Kløver til kongen og utsolgt fra Vest. Johan hadde alt sikret seg topp men spilte ruter til kongen og ny høy spar fra Olsen. Den gikk til kongen i Syd og ruter ble spilt til 9-er. Vi begynte å få sakeproblemer og det endte med feil sak og 11 stikk, men 10 hadde også tatt kassa, +9!

 

SM 1. og 2. divisjon også ferdig spilt.

 Weekenden for 3 uker siden ble avslutningskampene i SM 3. og 4. divisjon spilt, og sist weekend var det kampene i de to øverste divisjonenes tur å bli avviklet. Kort referat av resultater oppnådd av lag med lokale spillere.

 I 4. div. puljen spilt på Musikkhuset, Greåker vant Drøbak BK med Nesodden BK på 2. og Kolbotn BK på 3. plass. Et sammensatt lag fra Gressvik BK og FBK hevdet seg ikke med 10 plass.

 I 3. divisjonspuljen med 11 lag hadde lag Rømoen en snau ledelse etter 1. spille- weekend i november, men nå ble det et par stygge tap som førte til at de sluttet på 3. plass bak lag Dybdahl (Stig Henning Dybdahl, Erik Solberg, Henrik Livgård, Morten Iversen og Thore Uttisrud) som vant puljen og sammen med lag Grime (Romerike og Glåmdal 2) på 2. plass rykket opp til 2. divisjon. Lag Didriksen sammensatt av spillere fra Sarpsborg BK og Fredrikstad BK kom på 7. plass men berget plassen.

 I 2. divisjon pulje B (av 3) var lag Pettersen med Gunnar- Jørn, Tom- Lars og Jon Egil Furunes- Jan Mikkelsen i tet etter 1. helg men de hadde ikke draget denne helgen og endte til slutt på 7. plass. Lag Langen fra Sør- Trøndelag vant.

 I 1. divisjon var lag Østfold og Follo 1 helt i tet før siste spillehelg og de hang bra med men måtte til slutt ta til takke med bronseplass. Lag Rogaland 1 (Hauge, Sælensminde, Brogeland, Lindqvist, Kristoffersen og Berg) ble SM- mestre og lag Charlsen (Hordaland 1) kom på 2. plass. Lag Lillevik med bl.a. Sverre Johnsen- Åsmund Stokkeland som lå ganske bra an etter 1. helg fikk tøffe kamper og flere tap. Det endte med 11. plass og nedrykk dessverre.

 

Det kan lønne seg å satse!

 Satser du litt hardt kan det lønne seg, men oftest bare om minst en av forutsetningene slår ril: Du får gunstig utspill, sitsen er fordelaktig, tilpasningen er god, lykken står den kjekke bi, og du viser topp klasse ved valg av spilleføring!

 Et eksempel fra Pensjonistbridgen forrige uke der Knut Klever og Per Baardsen var makkere men ikke samspilte siden de ikke har spilt mye sammen før. Vest giver og alle i faresonen.

                               Sp -

                               Hj D73

                               Ru AD964

                               Kl KDJ105

Sp AJ6543                           sp 1072

Hj J85                                   hj K1096

Ru -                                       ru K10853

Kl A876                                kl 4

                               Sp KD98

                               Hj A42

                               Ru J72

                               Kl 932

 Klever satt Vest og åpnet med 2 spar, svake 2 med styrke svakere enn til åpning 1 i farge men med bra 6- korts langfarge. Nord passet og Baardsen meldte 3 spar, det var nok ment som forhindring, for 6 hp er jo ikke mye selv om fordeling ellers var gunstig. Syd passet men Knut som tolket løftet som invitt la på til 4 spar, altså utgang meldt på 16 hp, normalt 10 lite for utgang! Nord har jo en flott, spillesterk hånd, men det virket som Syd ikke hadde mye, og å melde på 5- trinnet frister jo ikke.

 Kl K kom ut og esset tok stikket og ny kløver stjålet direkte. Ruter fra bordet til stjeling fulgte og nok en kløver kunne stjeles før ru 5 ble spilt til nok en stjeling på hånden. Siste kløverble prøvde røffet med sp 10, men nå var Syd utsolgt og stjal over med damen. Ruter opp igjen var naturlig og Knut fikk for sp 5 og tok deretter for sp A i håp om litt gunstig sits imot. Det stemte ikke, for Nord var jo renons!

 Men «Rocambole var ikke død», flere sjanser gjensto, og hj J gikk tiøl dame, konge og ess. Stakkars Syd kunne ikke bedre nå, minorfargene var jo eliminert, enn p spille ny hjerter, og Klever kunne glad forsyne seg med hj 10 og hj 9 før siste hjerter opp igjen også ga stikk for sp J som det 10. stikket. Topp!

 Her ga tilpasningen i minor fordel og med hj D i kapp var det ikke så ille at trumfen satt blåsurt imot, den satt jo tross alt foran.

 

Gressvik BK 12/2. 13 par, M= 0

1.Tor Martinsen- Jan P. Johannesen +31,3

2.Arne Marthinussen- Egil Meyer +30,4

3.Siggen Holden- Kari Gudmundsen +25,9

4.Monika Bråten- Geir Næss +20,6

5.Bjørn Brovold- Hans Petter Brynildsen +14

6.Britt Slorer- Hilmar Frønningen +11,9

7.Hans Petter Stavrum- Lars Emil Rode +8,4

8.Morten Andresen- Jon Egil Andersen +5,2

 

Torsnes BK 12/2. 13 par, M= 0

1.Knut Lerfald- Svein Åstrøm +26

2.Odd Askerød- Øyvind Larsen +16,2

3.Svein Grimstad- Flemming Johnsen +11,9

4.Kirsten Langseth- Thor Kjennbakken +8,7

 

Fredrikstad BK 13/2, 3. av 5 kv.-KM, 20 par, M= 0

1.Tormod Eriksen- Erik Svendsen +63

2.Per Rømoen- Svein Grimstad +49

3.Atle Evensen- Arild Simensen +44

4.Monika Bråten- Willy Kristiansen +39

5.Magnus Larssen- Johan Wedeen +24

6.Arne Marthinussen- Fred Hansen +22

7.Jan Erik Olsen- Tore Farbrot +16

8.Kirsten Langseth- Inger Opsund +11

9.Arne Jordestedt- Flemming Johnsen +7

10.Torfinn Wilhelmsen- Thor Kjennbakken +2

 

Hvaler BK 14/2. 11 par, M= 0

1.Tore Trondsen- Jan Erik Holm +21,6

2.Tor Martinsen- Jan P. Johannesen +13,4

3.Linda Toresdatter- Kjell Fagerli +11,5

4.Roar Sørensen- Frank Hultman +5,2

 

Pensjonistbridge 15/2. 14 par, M= 132

1.Anne Karin Kjøniksen- Lars Emil Rode 149

2.Hellen Ødegaard- Johnny Bråthen +147

3.Knut Klever- Per Baardsen 145

4.Anne Lise Amundsen- Tore Falch 144

5.Åse Langvik- Geir Næss 142

6.Gunnar Bergmann- Tormod Eriksen 138

 

Klubb 44 den 15/2. 1. av 4 kv. KM, 10 par, M= 108

1.Gunnar Bergmann- Arne Kristiansen 124

2.Egil Gundrosen- Roald Adsamsen 116

3.Hilmar Frønningen- Øyvind Johannessen 114

4.Hellen Ødegaard- Johnny Bråthen 113

5.Tone Nordstrøm- Jan Heimdal 111

 

Sarpsborg BK 15/2. 27 par, M= 0

1.Morten Pettersen- Erik Solberg +83

2.Tommy Lødding- Olav Erik Didriksen +70

3.Gorm Norstad- Roar Johansen +66

4.Frode Johnsen- Arild Simensen +54

5.Knut Molander- Rene Eriksen +47

6.Jørn Fjæstad- Gunnar Pettersen +44

7.Torfinn Wilhelmsen- Thor Kjennbakken +35,6

8.Cato Saxgård- Jon Martin Tøsse +34,4

9.Åse Langvik- August Olason +24

10.Tom Gjøs- Lars Helgesen +23

11.Jan Talberg- Magnar Andersen +21

12.Trond Juliussen- Tommy Blom +15

13.Monika Bråten- Vidar Kvigne +12

14.Tormod Eriksen- Jan P. Johannesen +4

15.Grete Brandstorp- Arild Lysaker +2